Kálvária téri családi nap tornával, kánikulával és a Gladiátorral

Késő délutánra – a nagy hőség ellenére is – sok család eljött a Kálvária téri tisztásra és játszótérre, ahová családi napra invitálta a városrész lakóit a terület önkormányzati képviselője, Fodor Antal. A jó hangulatú közösségi rendezvény egy európai uniós program segítségével jött létre, ami a helyi közösség erősítésében segít.
Rafai Gábor

2022. július 01. 17:35

Kálvária téri családi
nap tornával, kánikulával és a Gladiátorral

A fákkal övezett ligetes területen a színpadi programok mellett játszóházzal és ugrálóvárakkal is várták napközben a családokat, volt arcfestés, papírhajtogatás és pónilovaglás is. A vendégek pörköltkóstolón is részt vehettek. 

 

A délután egy átmozgató tornával kezdődött, amit Szakál-Nógrádi Vivien vezetett, majd sorra adták egymásnak a színpadot a fellépők: a Skill-Full Tánciskola, a Katica Együttes, Kollányi Zsuzsi, a Coco Bongo és Tóth Andi. 

 

A színpadi programokat utcabál zárta.

 

 

Este Gladiátorok a Kálvária téren

 

Persze nem a valóságban küzdenek meg egymással csak egy óriás filmvásznon. 

 

Este fél 9-től a családi nap zárásaként levetítik Ridley Scott öt Oscar-díjat – köztük a legjobb film díját is – nyert moziját. A 2000-ben bemutatott amerikai történelmi film főszereplői Russell Crowe és Joaquin Phoenix. 

 

A péntek esti mozit egy impozáns óriásvászonra vetítik, a nézők popcornt és ásványvizet is kapnak – a készlet erejéig.

A filmvetítés előtt pedig interaktív beszélgetést szerveznek arról, milyen kihívásokkal kell szembenéznie a filmkritikának a megváltozott média- és filmfogyasztási szokások hatására?

 

Címlapon

mutasd mind