Jövőre kerülnek fel a napvitorlák a Kárász utcára

Július elején jelentette be Mihálik Edvin tanácsnok, hogy egy több éve felmerült ötletet megvalósítva a Kárász utcára napvitorlákat szerelnek fel, hogy ezzel enyhítsék a hőséget, árnyékolva a sétálóutcát. A tervek szerint próbaként az első napvitorlák még augusztusban felkerültek volna, azonban technikai okok miatt ez áthúzódik a jövő évre.

2021. augusztus 17. 10:20

Jövőre kerülnek fel a napvitorlák a Kárász utcára

Az önkormányzat hosszú távú törekvése, hogy Szeged legyen a legzöldebb magyar város, ezért számos olyan fejlesztést valósít meg, amivel a klímaváltozás káros hatásait próbálja enyhíteni. Ennek részeként kerülnének napvitorlák a Kárász utcára.

Mihálik Edvin ma Facebook oldalán jelezte, előre nem tervezhető okok miatt a beruházás csak a jövő évben indulhat majd el. Mint írja, az összes szükséges engedélyt megszerezték, megkapták a legjobb árajánlatot is a munkálatokra, azonban a cég nem tudta időre beszerezni azt a speciális anyagot, amire a napvitorlákhoz szükség lenne. Ez a speciális, erős és mégis vízáteresztő anyag az építőanyagok világpiacán kialakult helyzet miatt csak hónapok alatt szerezhető be. Ezért az a döntés született, hogy a beruházást jövő év április 1-ig kell megvalósítani.