Jön John Newman Szegedre! Megvan a 2020-as SZIN első sztárfellépője

És már az is biztos, hogy a Bagossy Brothers Company, a Magna Cum Laude, és a jövőre 20 éves 30Y is fellép Szegeden augusztus végén.

2019. december 17. 08:08

Jön John Newman Szegedre! Megvan a 2020-as SZIN első sztárfellépője

Úgy tűnik, a Szegedi Ifjúsági Napok szervezői nem bízzák a véletlenre a december 31-ig tartó jegyakciójukat: a mai naptól hivatalos, hogy

a jövő évi fesztivál egyik sztárfellépője a 2010-es évek egyik legjobb hangú brit énekes-dalszerzője, az évtized elején csodagyerekként feltűnt, még mindig csak 29 éves John Newman,

akinek legnagyobb slágerét, a Love Me Again-t az is hallotta már legalább egy tucatszor az elmúlt években, aki valójában azt sem tudja, ki ez a srác.

Pedig John Newmant érdemes ismerni: nem csak egyedi, karakteres hangjával tűnik ki az évtized európai popmezőnyéből, de maga mögött tud két teljesen tisztességes nagylemezt (a 2013-as Tribute és a 2015-ös Revolve), néhány világslágerré vált kollaborációt (a Rudimentallal és a szupersztár Calvin Harris-szel), és híres kirobbanó erejű koncertjeiről.

Newman az elmúlt években többször is járt Magyarországon, legutóbb idén nyáron a Strand Fesztiválon lépett fel Zamárdiban, de jól sikerült koncertet adott például a Sziget nagyszínpadán is 2016-ban.

Karrierje a sikerek mellett a folyamatos küzdelemről is szól: 2012 óta kétszer diagnosztizáltak nála agydaganatot, másodjára 2016-ban. A legutóbbi ezzel kapcsolatos hírek szerint sikerült urrá lenni a betegségén, jól van.

Új albumot a 2015-ös Revolve óta nem adott ki, viszont idén szeptember végén jelent meg A.N.i.M.A.L című, négyszámos kislemeze.

Newman mellett már három hazai zenekarról is lehet tudni, hogy Szegeden zárják a nyári fesztiválszezont: a Magna Cum Laude, a Bagossy Brothers Company és huszadik születésnapját ünneplő 30Y is koncertet adnak a 2020-as Szegedi Ifjúsági Napokon.

Az év legnagyobb szegedi bulija jövőre augusztus 26-tól 29-ig tart majd Partfürdőn, december 31-ig pedig egészen barátinak mondható áron, 18 ezer 990 forintért lehet rá bérletet venni.

kmn