Jön egy hidegfront, ez azt jelenti, hogy még mindig másodfokú a hőségriasztás

Maximum a frontérzékenyek vehetik észre, hogy valóban megjött, más, időjárási körülményen nem látszik ma Szegeden a hidegfronti hatás.
Garai Szakács László

2022. július 15. 06:44

Jön egy hidegfront, ez azt jelenti,
hogy még mindig másodfokú a hőségriasztás

Csütörtökön sem volt túl sok felhő az égen, ám ma még kevesebb lesz: a délelőtt közepén lehet egy kicsi felhősödés meg talán estelőn, de egyébként zavartalanul süt a nap. Huszonegy fokra ébredtünk, a mai maximum harminckét fok, éjszaka huszonhárom fokban alszunk el; a másodfokú hőségriasztást a tartósan harminc fok fölött értékeknek köszönhetjük, gond nélkül ugorja meg ma a középhőmérséklet a huszonhét fokot, ennyi kell a másodfokú figyelmeztetéshez. A szél észak-északnyugati, egész hevesen fúj ebédidő után; érdekes egyébként, hogy most beállt a szélirány, napok óta nyugatias, északnyugatias irányokból fúj.

 

A levegőminőség is napok óta príma, megint az ózon az elsődleges szennyező anyag, a szálló por kis túlzással csak jelképesen van jelen a levegőben, ez persze egyáltalán nem baj, sőt. A pollenhelyzet is változatlan, ahogy írtuk, a java majd csak ezután jön, parlagfű szempontjából mindenképpen.

 

 

Ásványvíz nélkül ma se induljon el sehova! Még a ligetbe se, délután, hiába van ott három napos sörfesztivál.