Jön az Osonó Színházműhely, hogy úgy mutassa meg a fiatalok arcát, ahogyan a víz tükrözi azokat

Magyarországi turnéja utolsó állomásaként érkezik pénteken Szegedre a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely. Az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című fiatalok személyes történeteit feldolgozó posztdramatikus dokumentarista színházi megnyilatkozásukat este 7 órától mutatják be a Kisszínházban.
Rafai Gábor

2023. március 29. 11:40

Jön az Osonó Színházműhely, hogy
úgy mutassa meg a fiatalok arcát, ahogyan a víz tükrözi azokat

A fiatalok személyes történeteit feldolgozó előadást 2011. május 21-én mutatták be, azóta három kontinens huszonnégy országának 190 településén mutatták be több mint hatszáz alkalommal.

 

Ezalatt megközelítőleg 32 ezer néző látta a produkciót, és fogyókellékként 600 liter tej és 1200 banán fogyott el.

 

A társulat állandó színésze, Mucha Oszkár a kezdetektől benne van az előadásban, rajta kívül mindeddig ötvenegyen működtek közre, közöttük három thaiföldi színész is.

 

A produkció eddig 12 nemzetközi fesztiválon képviselte Kelet-Európát és számos díjban részesült.

 

A Fazakas Misi által rendezett előadás kiinduló pontját a fiatalok személyes történetei képezik, így az őket érintő társadalmi- szociális problémákat, a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat. 

 

Az egyórás produkciót minden esetben egy interaktív közönségtalálkozó követi, amely teret ad a közös gondolkodásra, a dokumentarista előadásban felvetett témák és problémák megvitatására.

 

A szegedi előadás szereplői:

Mucha Oszkár, Mihácsi Veronika, Hubbes Matyi, Bocsárdi Panna, Kurkó Karolina, Kalotai Máté

 

A március 31-én este 7 órakor kezdődő vendégelőadásra jegyek kaphatók színház jegyirodájában, valamint kezdés előtt a helyszínen és online.