Jön az idei Deja Vu Fesztiválra Lou Bega, a Las Ketchup, Arash, Alex Gaudino, a Masterboy és Basshunter is! Coolio viszont mégsem jön (frissítve)

A nosztalgiafesztivál két házigazdája, Gedzo és Levi a Rádió 88 reggeli műsorában élőben jelentették be az idén június 3–5 között esedékes fesztivál új fellépőit.
Kovács M. Norbert

2022. február 03. 10:57

Jön az idei Deja Vu Fesztiválra Lou Bega, a Las Ketchup, Arash, Alex Gaudino, a Masterboy és Basshunter is! Coolio viszont mégsem jön (frissítve)

Nosztalgiareggelt tart a Rádió 88 ezen a csütörtökön: Máté Roland és Tálas Péter Csongor műsorvezetők már kora reggel a kilencvenes évekről beszélgettek, először az évtized itthon legnépszerűbb sorozatai voltak a téma, aztán áttértek a klasszikus házibulizenékre, vendég volt az adásban telefonon Korda György és Balázs Klári, akik elmondták, hogy imádták tavaly nyáron, amikor szinte felrobbant a Rádió 88 sátra a slágereikre, majd a kedélyes beszélgetés végén a műsorvezetőknek még azt is sikerült elérniük, hogy egy kicsit énekeljenek az élő adásban, végül pedig megígérték, hogy idén is jönni fognak Szegedre.

 

Az adásban nagyjából fél nyolctól a népszerű szegedi lemezlovas, Gabriel B élőben mixelte a kilencvenes évek klasszikus bulizenéit, amiről elmondta, hogy imád ilyen zenéket játszani, hiszen neki ezek jelentették a tinédzserkorát. Régi nagy álma volt az is, hogy egyszer egy nappali buliban zenéljen, ami így most lényegében teljesült is, bár ezt a rádiós fellépést nappali helyett inkább hajnali bulinak nevezné.

 

Itt az új névsor!

A reggeli műsorban a Deja Vu fesztivál két házigazdája, Gedzo (aki a Szeged.hu podcastmestere is) és Levi két egymást követő megszólalásban elmondták, hogy biztosan jön az idei fesztiválra 

 

  • a La Bouche,
  • Kate Ryan és
  • Alexandra Stan is,

 

akiket már korábban, még tavaly év végén bejelentettek, rajtuk kívül viszont érkezik 

 

  • a mambós dance-slágereiről ismert Lou Bega (aki jó pár évvel ezelőtt már járt Szegeden, akkor a SZIN-en, és viszonylagos meglepetésre egy teljesen élő, tisztességes zenekarral, fúvósokkal, kongásokkal előadott koncertet adott),
  • jön a perzsa Arash, aki a Boro Boro című slgerével ment nagyot annak idején,
  • érkezik Olaszországból Alex Gaudino, a Destination Unknown című sláger alkotója,
  • Spanyolországból hölgyek jönnek a Tisza-partra: ők a Las Ketchup,
  • de ott lesz a Szegedi Partfürdőn a Masterboy,
  • valamint visszatér a sikeres tavalyi fellépése után Basshunter is.

De mi van Coolióval?!

Nem volt szó viszont az adásban a korábban már bejelentett, Grammy-díjas amerikai rapperről, Coolióról. Úgy tudjuk, ő végül lemondta szegedi fellépését, arról egyelőre viszont nincs információnk, hogy ezt milyen indokkal tette. Hiánya minden bizonnyal nem érinti jól a szervezőket, hiszen ő lett volna az idei fesztivál legnagyobb sztárja, sőt, talán a Deja Vu eddigi történetében sem lépett még színpadra akkora kaliberű, tengerentúli név, mint ő.

 

Nincs még vége

A szervezők ugyanakkor érezhetően igyekeznek pótolni a rapper hiányát, erre enged következtetni, hogy a már így is szép számú sztárfellépő ma reggeli bejelentése után Gedzo és Levi az adásban elmondták, hogy a külföldi nevek sora ezzel még nem ér véget: a fesztiválig hátra lévő időszakban még további sztárok bejelentését ígérték.

 

Addig is, bővebb infókért a fesztivál hivatalos oldalát és a Facebook-oldalukat érdemes nézegetni.

 

Frissítés, 10:57:

Idő közben megérkezett a Deja Vu Fesztivál hivatalos közleménye is az új nevekről, amiben a többi között idézik a fesztivál igazgatóját, Kovács Ádámot is:

 

„Hónapok óta folynak az egyeztetések a fellépőkkel, és örömmel mondhatom el, hogy soha ennyi világsztár nem lépett még fel egyszerre a Deja Vu Fesztiválon. A 2022-es fesztivál minden eddiginél nagyobb és színesebb lesz, ezért érdemes már jó előre beszerezni a bérleteket, amit most csak 12.990 Ft-ért lehet beszerezni!”

 

– mondta az fesztiváligazgató.

 

A közlemény Coolióra is kitér:

 

„Bár a fesztivál szervezői mindent elkövettek annak érdekében, hogy az amerikai rapper Coolio-t elhozzák a fesztiválra és az előleget is elutalták, végül az előadó és menedzsmentje ennek ellenére is indoklás nélkül lemondta a fellépést. Cserébe minden eddiginél több külföldi világsztár lép fel a 2022-es Deja Vu Fesztiválon!”

Kapcsolódó cikkek

mutasd mind