Jön a Clean Bandit Szegedre! Megvannak a 2019-es SZIN első fellépői!

Az elmúlt években rendkívül népszerű brit dancepop-formáció lesz a következő nagy Tisza-parti buli egyik külföldi húzóneve, de már három hazai fellépőt is elárultak a szervezők: jön a Follow The Flow, az Anna and the Barbies, és a SZIN-en először koncertezik Rúzsa Magdi.
Jön a Clean Bandit Szegedre! Megvannak a 2019-es SZIN első fellépői!

Az idei többszörös telt ház után nem bízták a véletlenre a jövő évet a szervezők: azok után, hogy idén Jess Glynne volt a fesztivál egyik sztárfellépője, 2019-ben elhozzák azt az együttest, akikkel az énekesnő máig talán legnagyobb slágerét, a Rather Be-t készítette.

A Clean Bandit a 2014-es berobbanása óta ontja magából a rádió- és diszkóslágereket, és az eddigi legnagyobb sikert elérő daluk, a Rockabye vicces módon éppen azzal a Sean Paullal készült, aki idén a fájós térde miatt végül nem lépett fel a SZIN-en, pedig Glynne kisasszony mellett ő is rajta volt a plakátokon. És ha már slágerek: idén a kissé hányattatott magánéletű Demi Lovatóval közös Solo című daluk folyt a csapból is, majd nemrég jelent meg a Marinával és Luis Fonsival (tudják, a férfi, akinek Az Univerzum Legagyonjátszottabb Dalát, a Despacitót köszönhetjük) készített Baby, néhány hete pedig az Ellie Gouldinggal közös Mama. Ebből is jól látszik, hogy mióta beindult a szekér, a Clean Bandit szinte csak világsztárokkal dolgozik együtt. Novemberben adták ki egyébként a második nagylemezüket What Is Love? címmel, ezen szerepel az eddig felsorolt dalok nagy része, meg még néhány egyéb, például egy, a Nowhere Rita Orával, ha már a világsztároknál tartunk.

A britek mellett már biztosan a Tisza-parton ad koncertet jövő nyáron a Follow The Flow is. A három srác rövid idő alatt vált elképesztően népszerűvé, köszönhetően elsősorban Nem tudja senki című daluknak, aminek sikerét egyetlen számadattal érzékeltetnénk: a videoklipje idén április 13-án került fel a YouTube-ra, és azóta már több mint 32 milliószor (!!!) játszották le. Viszonyításképpen: a magyarok közül abszolút csúcstartónak számító, Majka Belehalok című slágere 6 és fél éve van fent a videomegosztón, és ez idő alatt valamivel több mint 55 millió megtekintést produkált. (Az már csak slusszpoén, hogy a Follow The Flow egyik tagja, BLR a Belehalokban is közreműködött.) De a Nem tudja senki óta már a Maradok távol című daluk is sláger lett, és a pár hete megjelent Anyám mondta is elég jól megy. Ha így folytatják a következő bő fél évben, biztosak lehetünk benne, hogy komoly tömegjelenetekre kell majd számítani a szegedi koncertjükön.

Rajtuk kívül fellép a SZIN-en (is) rendkívül népszerű Pásztor Anna és zenekara, vagyis az Anna and the Barbies, valószínűleg egy tőlük megszokott energiabombával, valamint koncertet ad Rúzsa Magdolna, Megasztár-győztes híres énekesnő, aki idén tavasszal is sokezer embert vonzott a Dóm térre, viszont a Szegedi Ifjúsági Napokon még soha nem lépett fel.

A SZIN-t jövőre augusztus 28-31 között rendezik majd az addigra megújuló Szegedi Partfürdőn. Aki a lehető legolcsóbban szeretne jegyet vásárolni, annak az early bird bérletekért a fesztivál honlapján érdemes tájékozódnia.

Aki pedig már most elkezdene melegíteni a fesztiválra, annak itt vannak Clean Bandit eddigi legnagyobb slágerei.

kmn

Tovább olvasom