Holnap kezdődik a világbajnokság, Olasz Annáért és Pádár Nikolettért szoríthatunk

Pádár Nikolett számára már holnap elkezdődik a világbajnokság, a fiatal versenyző a 4×100-as gyorsváltó tagjaként ugrik vízbe. A másik szegedi, Olasz Anna egy hét múlva kezdi majd a versenyzést. Mindketten még péntek reggel is edzettek a Sportuszodában.
Vass Imre

2022. június 17. 11:20

Holnap kezdődik a világbajnokság, Olasz Annáért és Pádár Nikolettért szoríthatunk

Az utolsó edzéseket vezényli a Sportuszodában Gellért Gábor a világbajnokságon induló két versenyzőjének. Pádár Nikolett 200 méter gyorson és a váltóban képviseli hazánkat a Duna Arénában, Olasz Anna pedig 10 és 25 kilométeren, illetve a váltó tagjaként úszik majd a Lupa-tóban. A 16 éves Pádár Nikolett első felnőtt világbajnokságára készül, elmondta, egyre nagyobb izgalommal várja a versenyt és szerinte nagyon jó formában van, jól sikerült a felkészülése.

 

Pádár Nikolett szerint a 4×100-as gyorsváltónak esélye van a döntőbe kerülésre, a 200 méter gyorson pedig ő arra számít, hogy bekerül a legjobb 8 közé. Edzője, Gellért Gábor szerint ez nagyon nehéz lesz, hisz ehhez élete legjobb idejét kellene úsznia. Hozzátette, Niki egy nagyon motivált versenyző, így még erre is van esély.

 

Olasz Anna több mint egy hét múlva száll majd vízbe, addig még folytatja a felkészülést. Bízik abban, hogy a hazai rendezésű világbajnokságon jól tud majd szerepelni, tavaly a szintén budapesti rendezésű Európa-bajnokságon 10 kilométeren ezüstérmet szerzett.

 

A kiváló verseny arra számít, hogy a 4×1500 méteres váltóban érmet nyernek majd, igaz 4-5 hasonlóan erős csapat van, és csak apróságok döntenek majd. Hozzátette, mióta ebben az összeállításban szerepelnek, mindig dobogóra állhattak, és reméli, ez a sorozat nem most szakad majd meg. A szegedi sportoló a 10 kilométeren a legjobbját szeretné nyújtani és mindenképpen pontszerző helyre kerülni. „Úgy gondolom a tavalyi felkészülésem jobban sikerült, mint az idei, de ettől függetlenül ugyan úgy a maximumot fogom nyújtani” – tette hozzá.

 

Edzőjük, Gellért Gábor szerint is Olasz Anna éremesélyes, Pádár Nikolett pedig középdöntőbe kerülhet első felnőtt világversenyén. A szakember kiemelte, a lányok már nagyon várják a versenyzést és felkészültek a megmérettetésre. Az pedig, hogy hazai pályán, hazai közönség előtt úszhatnak, plusz motivációt jelent számukra.

 

A lányok szintén azt hangsúlyozták, az, hogy magyar közönség előtt versenyezhetnek óriási lökést ad számukra. Nikinek ráadásul az egyik kedvenc medencéje a Duna Aréna, mivel a közönség fantasztikus hangulatot teremt.

 

Címlapon

mutasd mind