Jól futott a NER-kedvenc építőipari cégek szekere, 80 milliárd forintot kerestek tulajdonosaik

A tavalyi évben négy NER nagyvállalkozó – Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Szíjj László és Paár Attila – és a hozzájuk köthető cégek, összesen 12 kiemelkedő, több mint ezer milliárd forintos árbevételt értek el.
Vass Imre

2022. június 04. 13:07

Jól futott a NER-kedvenc építőipari cégek szekere, 80
milliárd forintot kerestek tulajdonosaik

A 444. hu által megvizsgált cégek a következők

Mészáros Lőrinc: R-Kord Építőipari Kft., Mészáros és Mészáros Zrt., ZÁÉV Zrt., V-Híd Zrt.

Mészáros Lőrinc gyermekei: Fejér-B.Á.L. Zrt., Euro-Generál Zrt.

Szíjj László: Közgép Zrt., Duna Aszfalt Zrt., Hódmezővásárhelyi Útépitő Kft.

Garancsi István: Market Építő Zrt.

Paár Attila: WHB Kft., Magyar Építő Zrt.

 

A legnagyobb bevételt Garancsi István cége, a Market Zrt. érte el, a cég 2020 után majdnem megkétszerezte árbevételét, amely 289 milliárd forint lett tavaly. Adózott eredménye pedig 36,53 milliárd forint. A cég közgyűlése döntése alapján ebből ki is fizettek 27,4 milliárd forint osztalékot.

 

A Mészáros-birodalom hat cége összesen sokkal jobban szerepelt, mint Garancsi cége, a bevételük 315,8 milliárd forint volt, a profit 46,5 milliárd forint. Osztalékként 36,4 milliárd forint vettek ki a cégekből.

 

A Szijjártó Pétert luxushajókáztató Szíjj László sem panaszkodhat, úgy tűnik megérte odaadni a yachtját, mivel a három cége tavaly 283,3 milliárd forintos forgalmat hozott össze, amiből 24,4 milliárd forintos lett a profit.

 

A negyedik muskétás, Paár Attila egy kicsit ismeretlen, nem került még annyira a figyelem középpontjába, mint a másik három ember. Azonban ő is jó helyen áll a NER-ben, főleg azért, mert Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az üzlettársa. A győri vállalkozó két cége közel 160 milliárd forint árbevételre tett szert tavaly és ebből 17, 5 milliárd forint osztalék ütötte a tulajdonos markát.

 

Összesítve tehát azt kapjuk, hogy a 12 cég 1021 milliárd forintos forgalmat generált, amiből 128,5 milliárd forint nyereség realizálódott. A kivett osztalék mintegy 80 milliárd forint.

 

Nyitókép: meszaroskft.com

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind