Jól fizet az egyetemi kuratóriumi tagság: több miniszter, köztük Varga Judit és Szijjártó Péter, milliós fizetést vesz fel érte havonta

Hogy pontosan mennyit, nem tudni, mivel az új vagyonnyilatkozati rendszerben már csak sávosan kell megjelölni, mennyi fizetés jár egy-egy pozícióért. Az biztos, hogy valahol egy- és ötmillió forint közötti összeg jár az állami egyetemek kuratóriumában betöltött tisztségekért.
Kékes Viktória

2022. augusztus 08. 08:12

Jól fizet az egyetemi kuratóriumi tagság: több miniszter, köztük Varga Judit és Szijjártó Péter, milliós fizetést vesz fel érte havonta

Az RTL vette észre a friss vagyonnyilatkozatokban, hogy milliós fizetés jár a modellváltáson átesett, és már alapítványi tulajdonba kiszervezett egyetemek kuratóriumi tagságáért. 

 

Így egészíti ki (a nemrégiben 650 ezer forinttal megemelt) miniszteri fizetését Varga Judit, aki a Miskolci Egyetem kuratóriumi elnöke, és Szijjártó Péter, a győri Széchenyi Egyetem kuratóriumi tagjaként. Rajtuk kívül Lázár János, Nagy István és Varga Mihály miniszterek kuratóriumi tagok, ők félmillió és egymillió forint között keresnek ezzel a pozíciójukkal.

 

Ezek a fizetések persze eltörpülnek Szalay-Bobrovniczky Kristóf 1,6 milliárdos osztalékához képest, amit a kaszinókat üzemeltető cégéből vett fel. Szalay-Bobrovniczky miniszteri kinevezésekor azt ígérte, minden céges érdekeltségét eladja, ezt később egy kormányinfón Gulyás Gergely is megerősítette. Úgy tűnik végül másképp döntött a honvédelmi miniszter.

 

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind