Jogerősen egy év próbára bocsátották rágalmazásért a Szegedma főszerkesztőjét

A szegedi egyik fakenewsgyár vezetőjét, Kapitány Gergely még egy pécsi írásáért ítélték el: már ott, akkor is hazudott egy cikkben.

2019. április 04. 15:12

Jogerősen egy év próbára bocsátották rágalmazásért a Szegedma főszerkesztőjét

Véget ért az a személyiségi jogi per, amelyet Pécsett indítottak a szegedma főszerkesztője, Kapitány Gergely ellen. Első fokon 500 ezer forint, ki nem fizetése esetén elzárásra változtatható pénzbüntetésre ítélték nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért – írta a pécsistop. Másodfokon megértő volt a bíróság: a Pécsi Törvényszék helybenhagyta az ítéletet, de annyit változtattak rajta, hogy mivel a főszerkesztő két kiskorú gyermekről gondoskodik, a pénzbüntetést egy év próbára bocsátásra változtatta.

Ez már a második ilyen ítélet Kapitány Gergely ellen: ismert, az egyik szegedi fakenewsgyárat vezető Kapitányt Szegeden első fokon két év próbára bocsátották, mert a szegedma lehozott egy hamisított levelet, amelyet szerintük Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő írt Botka László polgármesternek – a levél részleteivel nem terhelnénk önöket. Ezzel az ítélettel kapcsolatban Kapitány a pécsistopnak egyébként azt mondta, mindössze egy részítélet, a kiszabható legenyhébb szankcióval, de ezt is elfogadhatatlannak tartja, mert teljesen vétlen volt az ügyben.

Kapitányt azért ítélték el, mert – ahogy a Szabad Pécs írta

„Egy OK Pécs-cikkben Kapitány Gergely azt írta, hogy egy, a Fővárosi Törvényszék előtt Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata által Bachar Najari ellen indított perben egy, tanúként kihallgatott értékbecslő hamisítással vádolta meg Najarit. Az akkori cikk szerint az értékbecslő azt mondta bíróság előtt, hogy Bachar Najari kérte tőle, hogy emelje meg a később a Zsolnay Zrt.-be 300 milliós értéken beapportált hajmáskéri ingatlan értékét a becslésében, de ő erre nem volt hajlandó. A valóság ezzel szemben az volt, hogy az értékbecslő ilyen tartalmú vallomást nem tett.”

Az OK Pécsnek Kapitány Gergely a tulajdonosa és a vezetője.