Jó volt ismét találkozni Szegeden és Szegeddel! – Kozmáné Jakab Ágnes olvasói levele

Szegedi Tükör

2022. szeptember 11. 19:11

Jó volt ismét találkozni Szegeden és Szegeddel! – Kozmáné Jakab Ágnes olvasói levele

Diplomaosztásuk 50. évfordulóját háromnapos szegedi kirándulással ünnepelte a tanárképző főiskola egykori D1-1-es matematika–fizika szakos csoportja. Mindannyian a pedagógus pályán töltötték egész életüket, köztük e sorok írója is. A találkozón szinte teljes létszámban megjelentünk és most, az aranydiploma évében felelevenítettük a főiskolai diákévek Szegedhez fűződő eseményeit, és nyitottak voltunk a változások felfedezésére is.

 

A kiránduláson ellátogattunk a tudomány, a kultúra, a sport új létesítményeihez. Mindenütt nagy szeretettel fogadták a csoportot. Hálás köszönet illeti Zimányiné Horváth Verát az ELI-t színvonalas előadással és épületbejérással történő bemutatásáért. A Szent-Györgyi Albert Agóra igazgatójának, Orbán Hédinek a beszámolója és az Informatikatörténeti kiállításról kapott keresztmetszet magasfokú szakmai elhivatottságról tett tanúbizonyságot. 

 

Hálával tartozunk a Havas Boldogasszony templom- és kolostorlátogatást vezető Szőke Virágnak a tartalmas tájékoztatásért. Köszönet Mihály Illés idegenvezetőnek, aki színesen mesélt a megszépült dómról és a belváros felújított szecessziós palotáiról a sétával egybekötött városnézésen. A legújabb büszkeségek sem maradhattak ki a sorból. A Tiszavirág Sportuszoda meglátogatása után a Pick Arénában Tárkány Zsolt kalauzolásával csodálhattuk meg a modern sportlétesítményt.

 

Záróakkordként a Szent István téri víztorony tetejéről tekintettünk le a végzésünk óta megszépült városra, mely a hozzá fűződő emlékeink és mostani szépsége miatt is megdobogtatja a pedagógus szíveket. 

 

Jó volt ismét találkozni Szegeden és Szegeddel!

 

Kozmáné Jakab Ágnes