Jó hír! Ma este visszakapják a Belvárosi hidat az autósok (frissítve)

A tervezettnél gyorsabban elkészült a dilatációs elemek cseréje; így már ma 19 óra után visszakapják az autósok a Belvárosi hidat.
Vass Imre

2022. július 06. 12:47

Jó hír! Ma este visszakapják a Belvárosi hidat az autósok (frissítve)

Az érintett részt 13 éve javították utoljára, a fokozott igénybevétel miatt a gumiágyazat több helyen sérült, ezért kellett beavatkozni. A kivitelező javította a kapcsolódó aszfaltburkolatot, illetve a kerékpárút és a járda repedéseit, kátyúit.

 

A munkálatok június 25-én kezdődtek és a tervek szerint július 12-ig tartottak volna. Azonban a kivitelezést végző HÍDTECHNIKA Kft. szakemberei sokkal hamarabb végeztek a munkával, így már ma este 7 órától újra használható lesz az autósok számára is a híd.

 

Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkht. igazgatója elmondta, szerencsére a munkálatok során nem történt váratlan esemény, illetve a híd szerkezetében nem voltak előre nem várt elváltozások, hibák, így sikerült a megadott határidőnél sokkal hamarabb befejezni a munkát. Hozzátette, az elkövetkező napokban, elsősorban az éjszakai órákban a felújítással kapcsolatban még néhány kisebb munkát végeznek, többek között letakarítják a hidat, illetve felfestik az útburkolati jeleket. Ezt azonban már a forgalom mellett meg tudják csinálni.