Jó első félidő után gyorsan jött a lefagyás: THW Kiel–Pick Szeged 34–29 (15–14)

Tizenhét védést mutatott be Mrkva, a Kiel kapusa, és volt legalább öt kapufánk. Mindez nem azt jelenti, hogy ezen múlt, de játékban mindenképp láthattunk előrelépést, a rengeteg kihagyott ziccer ellenére.
Cservenák Zoltán

2022. szeptember 29. 20:36

Jó első félidő után gyorsan jött a lefagyás: THW Kiel–Pick Szeged 34–29 (15–14)

THW Kiel–Pick Szeged 34–29 (15–14)

Machineseeker EHF Bajnokok Ligája  B csoport, 3. forduló. Kiel, Wunderino Aréna, 10 ezer 285 néző. Vezette: Brkic, Jusufhodzic (osztrákok).

THW Kiel: Mrkva – Ekberg 6/1, Weinhold 3, Wiencek 4, Wallinius 4, Bilyk 3, Johansson 1. Csere: Reinkind 5, Zarabec 2, Överby 4, M. Landin, Duvnjak 2, Pabst. Vezetőedző: Filip Jícha.

Pick Szeged: Alilovic 1 – Sostaric 3, Garciandía 4, Bombac 2, Rosta 5, Bodó 3, Frimmel 2. Csere: Mikler (kapus), Gaber 1, Blonz 2, Szita 2, Radivojevics 3/1, Tönnesen, Martins 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteres: 2/1, ill. 1/1.

Kiállítás: 8, ill. 4 perc.

 

Három meccsből három vereség, 0 pont – így áll a német THW Kiel elleni mérkőzés után a Pick Szeged a Bajnokok Ligájában. A Pick Szeged ugyan nevezte Bánhidi Bencét, de a klasszis beálló nem lépett pályára.

 

A találkozót a németek kezdték jobban: Frimmelt már a 2. percben kiküldték, Wallinius és Reinkind jóvoltából 2–0 volt a hazaiaknak. Gyengén támadtunk, de Sostaric szépített 2–1-re. A 7. percben Rostát is leküldték a pályáról, Bilyk háttal a kapunak szerezte meg a Kiel harmadik gólját. A kiállításból nem jöttek ki rosszul a mieink, sőt, a padról visszatérő Rosta góljával 3–2 lett. Sőt, 5–5-nél úgy tűnt, elkapta a fonalat a Pick, ebből még bármi lehet.  

 

Csakhogy a németek kapusa, Mrkva parádézott, Frimmel és Garciandía ziccerét is megfogta. Két góllal ellépet a Kiel, 11–9-nél időt kértek a németek, de Alilovic is jól védett. Bombac kapufára dobott egy üres kapus labdát. Mégis, a 23. percben újra egyenlő volt az állás, Rosta góljának köszönhetően, sőt, Blonz megszerezte a vezetést is, 12–13. A félidő vége is szoros maradt, de Blonz kihagyott egy ziccert, a túloldalon viszont Zarabec belőtte a magáét, 15–14.

 

A második félidő Rosta egyenlítésével indult, de a 6. perc környékén jött a megtorpanás, Rosta és Radivojevics is elhibáztak egy-egy ziccert, a kieliek viszont gólokat lőttek, 18–16. Időt kért Juan Carlos Pastor.

 

Az időkérés után még két gólt rátett előnyére a német csapat, de sokkal nagyobb baj volt, hogy úgy érezhettük: 4 percnyi játékidő alatt lényegében úszni látszott a meccs, 4 gól volt a különbség. Szita is feliratkozott a ziccert rontó szegediek közé, Mrkva 45 százalékkal védett addig a meccsen, elképesztő teljesítmény. Överby 16. percben lőtt góljánál, 25–29-nél még inkább úgy éreztük, elment a hajó.

 

Az ötgólos különbség a végéig nem apadt le, a végén csak az volt a kérdés, hogy mennyit lő a Kiel. Az utolsó tíz perc 6–6 lett, de ez egyben azt is jelentette, hogy nem lett szorosabb a vége, 34–29-cel zárulta találkozó.

 

Vereségével a Pick Szeged továbbra is pont nélkül áll csoportjában a Bajnokok Ligájában. A németeknél Niclas Ekberg 6, Harald Reinkind 5 gólt lőtt, Mrkva 17 védéssel zárt. A túloldalon Rosta Miklós 5, Imanol Garciandía 4 gólt szerzett, Mirko Alilovic 10, Mikler Roland 2 védést mutatott be. A két csapat 13. egymás elleni BL-meccsén négy szegedi siker és egy döntetlen mellett nyolcadik alkalommal győzött a Kiel. Jövő csütörtökön a Pick Szeged az Aalborgot fogadja.

 

(Fotó: Pickhandball.hu)

Címlapon

mutasd mind