Javasoljon jelölteket a Szegedért Alapítvány díjaira!

Január 25-éig bárki ajánlhat olyan személyt, aki munkássága és teljesítménye miatt méltó a Szegedért Alapítvány fődíjára, vagy a tudományos, művészeti és társadalmi-állampolgári kuratórium díjaira.
Cservenák Zoltán

2022. november 28. 16:06

Javasoljon jelölteket a Szegedért Alapítvány díjaira!

Az ország egyik legrégebbi civil szervezete, a 34 éves Szegedért Alapítványnak fontos, hogy – mint írják – a díjazottak olyanok legyenek, akiknek teljesítményét nem csak saját szakmai környezetük tartja jelentősnek, hanem a szélesebb közvélemény, a civil közösség is. Olyanok, akikre büszkén mondja minden szegedi: igen, ő a mi városunk értékeit gyarapítja.

 

Az ajánlásokat az alapítvány honlapjáról letölthető ajánlólapon lehet benyújtani 2023. január 25-éig az alapítvány titkárságára, aminek címe 6720 Szeged, Klauzál tér 7. földszint. 13. – Wagner Udvar vagy elektronikus formában a szegedert.alap@invitel.hu email címre.

 

A fődíjat és a kuratóriumi díjakat a korábbi díjazottak, támogatók és az ünnepi közönség társaságában 2023. március 11-én gálaműsor részeként adják át a Szegedi Nemzeti Színházban.

 

Támogatásra is lehet pályázni

A Szegedért Alapítvány ezzel egy időben ismét pályázatot hirdet szegedi polgárok és közösségek támogatására, akik tevékenységükkel részt vállalnak a város tudományos, művészeti, kulturális életének gazdagításában, hagyományainak ápolásában, társadalmának alakításában. Pályázati támogatásban részesülhetnek egyének, kutató- és alkotócsoportok, művészeti közösségek, Szeged hírnevét öregbítő rendezvények, a városhoz kapcsolódó művészeti alkotások és kiadványok. Az alapítvány három szakmai kuratóriuma ezúttal egyenként 1,2 millió forint, összesen 3,6 millió forint támogatást ítél oda, pályázónként 100–200 ezer forint összegben.

A pályázat részleteiről a Szegedért Alapítvány honlapján lehet tájékozódni. A január 25-éig beérkező pályázatokat a kuratóriumok február 28-áig bírálják el, a támogatott pályázatok listája nyilvánosságra kerül.