Jászapáti Petra és Kónya Zsófia a női váltóval bejutott a vasárnapi döntőbe a rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n

A két szegedit is a soraiban tudó női váltó a papírformnak megfelelően a fináléba jutott a gdanski rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szombati napján.
Vass Imre

2023. január 14. 19:30

Jászapáti Petra és Kónya Zsófia a női váltóval bejutott a
vasárnapi döntőbe a rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n

A 3000 méteres női váltóban Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia és Sziliczei-Német Rebeka mellett az Eb-n remek formát mutató Jászapáti Petra szerepelt annak ellenére, hogy az 500 méter elődöntőjében megütötte a bokáját és a kisdöntőben nem is állt rajthoz. Így az 1500 méter elődöntőjében fejsérülést szenvedett Somodi Maja maradt ki a négyesből. Az egészségi problémákkal is küzdő - Kónya Zsófia betegsége után még nem nyerte vissza a formáját - kvartettnek így sem okozhatott gondot a döntőbe jutás tekintve, hogy a holland és ukrán váltó közül utóbbinál minden körülmények között jobbnak számít.

 

Ezt a papírformát igazolta is a magyar csapat, mert az ukránok húsz körrel a vége előtt leszakadtak, a végére majdnem körhátrányt is kaptak, így a holland és a magyar staféta kéz a kézben korcsolyázott a döntőbe.

 

„Az volt a fontos, hogy ne essünk el. Ezt teljesítettük, ezúttal a hollandok sem diktálták öldöklő tempót, így könnyedén tudtunk velük tartani” - mondta Sziliczei-Német Rebeka.