Gyalogosvédő szigetek épülnek a Felső Tisza-parton

Némi kellemetlenséget okoz ezekben a napokban a Felső Tisza-parton zajló építkezés, ami a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak teszi majd az eddigieknél biztonságosabbá a közlekedést. Gyalogosvédő szigeteket építenek.
Bod Péter

2022. május 19. 16:20

Gyalogosvédő szigetek épülnek a Felső Tisza-parton

Akik errefelé autóznak, az elmúlt napokban tapasztalhatták, hogy a Felső Tisza-parton, nagyjából az IH és az Etelka sor között, kivitelezési munkák folynak.

 

A helyszínen tartott csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján Nagy Sándor városfejlesztésért felelős alpolgármester elmondta, hogy a szakaszon folyó munkák a belvárosi közlekedésfejlesztési projekt részei. Ennek leglátványosabb és legköltségesebb elemei az Oskola utcát és a Stefániát érintő fejlesztések, ennek volt része, hogy több belvárosi egyirányú utcát megnyitottak a biciklis közlekedés előtt.

 

Nagy Sándor alpolgármester az építkezés helyszínén

 

A Felső Tisza-part esetében a cél az eddigieknél biztonságosabb közlekedés feltételeinek megteremtése. Éppen ezért gyalogosvédő szigeteket építenek a négy-, és több szakaszán ötsávos útra.  

 

A kivitelezési munkák része ezek mellett, hogy kerékpáros nyomot és kerékpársávot is kialakítanak a Felső Tisza-parton, így az eddigieknél sokkal egyértelműbb lesz, hogy kinek hol a helye az úton. Ez a troli- és buszközlekedés miatt is fontos.

 

Ugyancsak a közlekedés biztonságát szolgálja, hogy burkolati jelek felfestésével külön sávot hoznak létre a belváros felől érkezőknek a balra kanyarodáshoz. És vízszintbe hozzák, cserélik az aknafedeleket az említett útszakaszon.

 

 

Nagy Sándor elmondta, a felsorolt munkák napokon belül befejeződnek.

 

A sajtótájékoztatón Vincze Tibor, a Szeged Pólus Kft. projektvezető-helyettese elmondta, hogy az IH és az Etelka sor között kialakítandó gyalogosvédő szigeteket hosszú idő óta alkalmazzák Szegeden, éppen a biztonságosabb átkelések érdekében.  

 

Ilyenek segítik az átkelést a Budapesti körúton és a Szőregi úton is, ahol ezért is csökkent jelentősen a balesetek száma.

Címlapon

mutasd mind