Japán elképesztő és csoportgyőztes: Japán–Spanyolország 2–1

Előzetesen senki nem adott volna egy lyukas garast sem arra, hogy Japán továbbjut a csoportjából, amiben két korábbi világbajnok, spanyolok és a németek kaptak helyet.
Cservenák Zoltán

2022. december 02. 00:22

Japán elképesztő és csoportgyőztes: Japán–Spanyolország 2–1

A mérkőzés előtt az volt a legnagyobb kérdés, hogy meg akarja-e nyerni egyáltalán a Japán elleni meccset Spanyolország. Hiszen, ha csak nem nyernek hét góllal a németek, és Spanyolország kikap, akkor Németország csomagol. Bizonyítani nem tudja soha senki, hogy a spanyolok erre játszottak, de tény: az ázsiaiaktól elszenvedett szűk spanyol vereséggel Németország kiesett, Japán továbbjutott.

 

Ellentmond a spanyol taktikázásnak a mérkőzés eleje: Morata a 13. percben megszerezte a vezetést, 0–1. Igaz, az első 15 percben hatalmas japán labdabirtoklási fölényt mutatott, a labdát szinte mindig birtokolni szerető spanyolok megelégedtek annak nyomozásával.  

 

Ezután felpörgött a spanyol válogatott, többnyire Morata volt aktív, de gólt nem tudtak lőni. Sőt, Simón próbálkozott cselezni kapus létére. Nem jött össze, de végül el tudta rúgni a labdát.

 

Bent maradtak az öltözőben a szünetben a spanyolok, a 47. percben Baldé szerencsétlenkedett a saját tizenhatosán belül, el is vették tőle a labdát, majd Doanh nagy gólt lőtt a tizenhatoson kívülről, 1–1.

 

Alig ocsúdtak fel a spanyolok, az 51 percben vezetést szerzett Japán: Tanaka lőtt gólt, 2–1.

 

A meccs végén még Olmo lőhetett volna gólt, de a kapusba lőtt egy ziccert közvetlen közelről.

 

Hatalmas meglepetésre Japán legyőzte Spanyolországot, és ezzel megnyerte a csoportját.

Az E-csoport másik mérkőzésén:

 

Az E-csoport végeredménye:

 

  1. Japán 6 pont
  2. Spanyolország 4 pont, gólkülönbség +6
  3. Németország 4 pont, gólkülönbség +1
  4. Costa Rica 3 pont

 

Vélemények

mutasd mind