Jane Goodall, az ENSZ békenagykövete nyitja meg Máté Bence kiállítását

Szegedre érkezik a fantasztikus, éjszaka világító kiállítása, amelyből tavaly először nálunk kaphattak ízelítőt az érdeklődők.

2019. július 26. 16:45

Jane Goodall, az ENSZ békenagykövete nyitja meg Máté Bence kiállítását

Tavaly egy tesztparavánt már kiállított a Klauzál téren Máté Bence, akkor már tudni lehetett, idén a teljes sorozat itt lesz. Akkor 42 ezren néztük meg a naplementénél fotózott állatok a SzegedArt programsorozatának részeként. Nem kétséges, most is fogjuk ennyien látni a fotókat.

A kiállítás augusztus 9-én este nyolckor nyílik meg a Dugonics téren, nem akárki mond köszöntőt: Jane Goodall, az ENSZ békenagykövete, aki első kutatásait 1960 nyarán végezte a Gombe Nemzeti Park erdőkkel borított és mély völgyekkel szabdalt hegyvidékén: bement a csimpánzok közé az édesanyjával, mert muszáj volt kísérővel mennie. Azóta is az emberszabású majmokkal foglalkozik. Mentora Dr. Louis Leaky, antropológus és paleontológus volt. Tanulmányait a Gombe Nemzeti Parkban végezte, amely megalapozta a későbbi primatológiai kutatásokat és amelyek segítségével újra kellett fogalmazni az emberek és állatok közötti viszonyt. A tudós átlagosan évi 300 napot utazik, és előadásokat tart a csimpánzokat veszélyeztető fenyegetettségekről, és más környezeti válságokról, mert hiszi és reméli, hogy az emberiség képes megoldani azokat a problémákat, amelyeket saját maga idézett elő.

Most Szegedre jön. Legyenek ott önök is a megnyitón!

Vélemények

mutasd mind