Jakab Péter két perc alatt helyretette az őt provokáló ifjú kereszténydemokratákat

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) tagjai ajándék parizerrel próbálták provokálni a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét, de azt nem teszik zsebre, amit cserébe kaptak tőle.
Jakab Péter két perc alatt helyretette az őt provokáló ifjú kereszténydemokratákat

Jakab Péter a Velencei-tónál megrendezett EFOTT Fesztiválon járt, ahol egy barátságosnak induló szelfizés után három IKSZ aktivista egy viccesnek szánt ajádnékcsomagat nyújtott át neki. A zsacskóban parizer, száraztészta és gyerekjátékok voltak – utalva egyrészt arra, hogy Jakab rendszeresen bemutatja a kedvenc ételeit Facebook oldalán, másrészt pedig arra a kormánypárti lejárató kampányra, ami őt bohócnak próbálja beállítani.

A Jobbik elnöke válaszul egy percekig tartó monológban fejtette ki véleményét az Orbán-rendszerről, amit a fiatalok némán hallgattak végig:

„Mert tudod Borsodban, ahonnan én jövök, ott nem nagyon mosolyognak, amikor parizert kell vásárolni, hanem kicsit kétségbe esnek, amikor be kell menni a Coop-ba, és azt látják, hogy 2600 forint a párizsi, és nem nagyon tudnak megengedni belőle maguknak 20 dekát sem, mert bizony abból az 56 ezres közmunkából ez nem nagyon jön ki.”

Jakab végül megígérte, hogy el fogja vinni az ajándékot a borsodi rászorulókhoz:

„El fogom vinni Miskolcra meg Borsodba a szegény embereknek, és azt fogom mondani, hogy az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, keresztényi szeretetből, és rajtam keresztül ennyivel tud titeket segíteni. Kicsit többet elvett tőletek keresztényi szeretetből. A tízparancsolatot egy kicsit a háttérbe rakta, de küldött nektek egy kis száraztésztát, egy kis könyvet. A gyerekeknek küldött ilyen játékot is, ugye?”

Érdemes megnézni a teljes videót is itt:

Tovább olvasom