Jakab Péter a Kárász utcán: Aki nem Márki-Zayra szavaz, az Orbánt tartja hatalomban

A rá jellemző nyíltsággal és nyersességgel beszélt szegedi utcafórumán a Jobbik elnöke. Szerinte nem finnyáskodni kell, hanem Márki-Zay Péterre szavazni. A Nyugatot választani vasárnap, és ezzel leváltják a gengsztereket, és megnyílik az út az elszámoltatáshoz.
Bod Péter

2022. március 30. 14:35

Jakab Péter a Kárász utcán: Aki nem
Márki-Zayra szavaz, az Orbánt tartja hatalomban

Az ellenzéki pártok összefogásában részt vevő Jobbik elnöke Szabó Sándor és Mihálik Edvin mellett kampányolt szerdán délelőtt a Kárász utca Széchenyi tér felőli torkolatánál.

 

Magyarországnak válságos helyzetben nincs működő kormánya, mert a miniszterelnök meghirdette „stratégiai nyugalom” Jakab Péter szerint azt jelenti, hogy nem csinálnak semmit.

 

Az ellenzéki összefogás működik, ezt bizonyítja a 2019-es önkormányzati választás, amikor négymillió magyar választott magának ellenzéki polgármestert – érvelt az ellenzéki pártok eredményes együttműködése mellett. Szerinte ugyanerre lesz szükség vasárnap, és az ellenzéki választóknak meg kell győzniük a környezetükben bizonytalan szavazókat, hogy vasárnap menjenek el szavazni.

 

 

Márki-Zay Pétert lehet szeretni, és lehet nem szeretni, de egy dolgot nem szabad: nem rá szavazni. Aki nem rá szavaz, az Orbánt tartja hatalomban – jelentette ki Jakab Péter.

 

A Fidesz szerinte két dologhoz ért: a nemzet megosztásához, és mellette egyetlen közösségi élménnyel ajándékozta meg az országot: a gyűlölettel. Nem nevezhető nemzeti pártnak a Fidesz, mert magyart fordít magyar ellen – mondta a Jobbik elnöke.

 

Jakab szerint a jelenlegi kormány szétlopta az országot, ezt támasztja alá, hogy az EU második legszegényebb állama hazánk. A korrupcióról úgy fogalmazott: az létezik más országokban is, de ott üldözik, ellentétben Magyarországgal, ahol a legfőbb ügyész bűnrészese a folyamatoknak.

 

– Polt Péter nem leváltani kell, hanem lecsukni – fogalmazott az Jobbik elnöke.

 

Kormányváltás esetén megnyílna az ország számára az EU Helyreállítási Alapja, benne 6 ezer milliárd forinttal, így nem lenne üres az államkassza.

 

Az orosz–ukrán háborúval újból vasfüggöny ereszkedik Európára, és Magyarországnak el kell dönteni, hogy annak nyugati vagy orosz oldalán marad. Az április 3-i választás igazi tétje ez.

 

Orbán Viktor nem alkalmas Magyarország vezetésére, ezért is kell elküldeni a hatalomból. Ezt azzal egészítette ki, hogy a vasárnapi választás vidéken, így többek között Szegeden dől el. Budapest az ellenzék mellett áll, de parlamenti többség megszerzéséhez ez kevés, ehhez még szükség van nagy mértékben a vidéki szavazatokra.

 

Mihálik Edvin: Reális az esély a kormányváltásra

Az ellenzéki szavazók 2018-ban is megvoltak, de akkor nem tudtak az ellenzék egységes jelöltjére szavazni – kezdte beszédét Mihálik Edvin, az ellenzék helyi országgyűlési képviselőjelöltje. Most ez adott, így valódi lehetőség a kormányváltás, amit a jelzett összefogás biztosíthat.

A kormány tizenkét éve próbálkozik az ország rendbetételével, de nem sikerül neki, ezért is kell mennie – folytatta a szónok, aki szerint legutóbb az önkormányzatok szétveréséhez látott hozzá a hatalom, mert nem tűr semmiféle önállóságot. Ezért vont el Szegedtől 10 milliárd forintot.

Szegeden Botka László húsz éve széles körű politikai összefogásra építette a város működését, és ezt a példát kell országossá tenni – vélekedett Mihálik Edvin.

 

Beszédét azzal zárta, amennyiben nem lesz kormányváltás, elzáródnak az EU pénzcsapjai Magyarország irányában.

 

Szabó Sándor: Sikeres Magyarországot építünk

Most a között kell választani, hogy marad a gyűlölködés, a megosztottság, a megalázás és a megfélemlítés vagy lesz helyette egy sikeres Magyarország – fogalmazta meg beszédében Szabó Sándor, a város másik ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltje

Az utóbbit a jelenlegi ellenzék kínálja, és vele azt, hogy a kormányváltással összetartó, sikeres és szolidáris Magyarországot épít. Ehhez azonban nagy szükség van arra, hogy az ellenzéki szavazók meggyőzzék rokonaikat, barátaikat és ismerőseiket, hogy vasárnap menjenek el választani és az ellenzék jelöltjeire voksoljanak.

Vélemények

mutasd mind