Jakab Gusztáv: Egészen biztosan meglesz a gyermeksebészet műszermosogatógépe!

Hiába lógott az eső lába szombaton délelőtt, az sem riasztotta el annak a jótékonysági sétának a résztvevőit, akik a gyermekklinika kis betegein szerettek volna segíteni. A főszervező, Jakab Gusztáv hívására száz-százötvenen jöttek el az újszegedi ligetbe, hogy így is gyűjtsenek pénzt egy használt műszermosogatógépre a szegedi gyermeksebészetnek.
Rafai Gábor

2022. április 23. 14:13

Jakab Gusztáv: Egészen biztosan
meglesz a gyermeksebészet műszermosogatógépe!

A Két Lábon vagy Két Keréken a Városért Sportegyesület alapítója azért fogott bele ismét jótékonysági adománygyűjtésbe, mert néhány napja a Gyermeksebészet a Műtétre Váró Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Kovács Tamás a Facebookon kért segítséget azért, hogy a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ gyermeksebészeti osztályának legyen végre egy műszermosogatógépe.

 

 

Évente közel kétezer műtét végeznek el az osztályon, sok gyermek életét mentve meg ezzel. A beavatkozások során rengeteg speciális műszert használnak, amelyek korszerű tisztításához egy műszermosogatógépre lenne szükség, de évek óta hiába szeretnének beszerezni egy ilyen gépet, az életmentő műtétek után máig kézzel mosogatják el a speciális műszereket.

 

 

Miután Jakab Gusztáv közzétette a felhívást, egymás után érkeztek a felajánlások az alapítványa számlaszámára, az így befolyt összeget igyekeztek kiegészíteni a jótékonysági séta bevételével.

 

– Már eddig szépen gyűltek az adományok a számlaszámunkra, volt olyan is, aki százezer forintot utalt át. Itt ligetben ezer forint volt a nevezési díj, de akadt, aki ötvenezret adott. A jövő héten tovább gyűjtjük a számlánkon az adományokat, ami pedig hiányzik a kétmillió forintból, azt legvégül az egyesületünk kiegészíti. Egészen biztosan megvásároljuk a műszermosogatógépet – mondta Jakab Gusztáv.

 

 

A séta kiváló hangulatban telt, a jó célért együtt gyalogoltak a családok, akik egészen kicsi gyermekekkel is érkeztek, sőt volt olyan is, aki kutyájával együtt tette meg a távot.

 

A közel százötven fős csapat az Erzsébet-ligetből átsétált a Belvárosi hídon, majd a Korányi fasor érintésével a Gyermekgyógyászati Klinika épülete előtt állt meg, ahol egy közös csoportkép is készült a sétán résztvevő adományozókról, végül a félórás sétát követően mindnyájan visszaindultak a ligetbe.

 

A Két Lábon vagy Két Keréken a Városért Sportegyesület továbbra is várja az adományokat a műszer megvásárláshoz, aki szeretne segíteni, az alábbi számlára utalhatja az adományát: 11735005-26058632.

Vélemények

mutasd mind