Izraeli vacsoraest: Lednitzky Andrást Löw Immánuel-emlékplakettel tüntették ki

A Szegedi Zsidó Hitközség idén leköszönt elnökének utóda, Buk István köszönte meg több évtizedes, fáradhatatlan munkásságát.

2019. november 17. 10:39

Huszonnegyedszer rendezte meg a Szegedi Magyar–Izraeli Baráti Társaság, Izrael Állam Dél-magyarországi Konzuli Képviselete és az Alapítvány a Szegedi Zsinagógáért az Izraeli Vacsoraestet. A Forrás Hotelben rendezett esten föllépett az Akropolisz Táncszínház, Nógrádi Gergely operaénekes, a budapesti Frankel Leó utcai zsinagóga főkántora elénekelte a Hegedűs a háztetőn musicalből Tevje legismertebb dalát az első felvonásból, a Ha én gazdag lennéket; zongorán Teszter Nelli kísérte.

Az Akropolisz Táncszínház megint kitett magáért. Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

Az ünnepségen az est fő szervezőjét – ahogy Heisler András, a Mazsihisz elnöke mondta, lelkét – Lednitzky Andrást Löw Immánuel-emlékplakettel tüntették ki, az elismerést Buk István, a Szegedi Zsidó Hitközség elnöke adta át elődjének. Ünnepi köszöntőjében Heisler András arról is beszélt, Magyarország és Izrael harminc évvel ezelőtt vette föl egymással újra a diplomáciai kapcsolatokat:

– Mindkét országnak az érdeke a jó kapcsolat. Izraelnek fontos, hogy az Európai Unió egyik tagállama az érdekeit védi, és kiáll a különböző szavazásokon Izrael értékei mellett. És Magyarországnak is rendkívül fontos, hogy egy olyan állammal tart fönn szoros kapcsolatokat, ahol a különböző startupoknak rendkívül sok segítséget tudnak nyújtani.

Az elnöki köszöntő után kezdődött a vacsora, az esti tánchoz, beszélgetésekhez a Dollár Boys szolgáltatta a zenét.