Ízelítő a nagy őszi felhőátvonulásokból

Csak jönnek és jönnek a gomolyok és ugyanolyan lelkesen tovább is állnak. Kiderül, beborul, kiderül, beborul: ez lesz ma az égi játék Szeged felett.
Garai Szakács László

2022. szeptember 20. 06:55

Ízelítő a nagy őszi
felhőátvonulásokból

Változó mennyiségű és vastagságú felhőzet lesz felettünk, de emellett több órára kisüt a nap a gomolyok között. A felhők ma csak takarnak, napközben, nem várható csapadék, olyan heves, hirtelen kialakuló jégeső sem, mint ami tegnap délután egyszer csak leesett a semmiből. Éjszaka viszont lehet egy-egy könnyedebb zápor, de akkor már többségünk ágyban lesz, és az sem biztos, hogy végül esik majd néhány csepp eső. A napi hűvösség tartósnak tetszik: kilenc fokról indul ma a felmelegedés, tizenhat fok a mai napi maximum, innen hűl vissza éjszakára tíz fokig. A szél nyugat-északnyugatról és északnyugatról fúj, napközben egészen erősen.

 

A levegőminőség ma is remek, ezúttal is az ózon az elsődleges szennyező anyag, azaz alig van szálló por a levegőben, végre. A pollenek kapcsán nem tudok végrézni, bőven van még belőlük a levegőben, igaz, volt ennél a mennyiségnél sokkal több is.

 

 

A kávéházi teraszokon lassan be kell majd takarózni és a sétálós, padra leülős beszélgetések helyett lassan jönnek az otthoni kuckózások, a látogatások.

 

Címlapon

mutasd mind