Ízek napja a Honfoglalás parkban: senki nem maradt éhen Makkosházon

Családias hangulat, finom illatok, jó beszélgetések: sokkal több ennél nem kell ahhoz, hogy egy összetartó közösség jól érezze magát. Makkosházon ilyen közösség van.
Ízek napja a Honfoglalás parkban:
senki nem maradt éhen Makkosházon

Gasztrodélelőttöt rendeztek a Honfoglalás parkban, ahol Kozma József önkormányzati képviselő támogatásával családi és baráti társaságok főztek vasárnap délelőtt. A rendezvényre két séfet is elhívtak:

  • Goda Gábor, a Corall Hungary fejlesztő séfje és
  • Bede Róbert mesterszakács, a TV Paprika séfje.

 

Mindketten készítettek egy-egy pazar menüt – látványfőzéssel: ott csináltak mindent az érdeklődők orra előtt. Goda Gábor burgonyafánkokat csinált kapros lazactatárral, habart tojással és feketeszezám-ropogóssal, előételnek, Bede Róbert pedig levest és főételt főzött:

  • spenótos, kolbászos bablevest készített parmezánnal valamint
  • sertéshúsgombócokat főzött fehérboros, mustáros, tejszínes zöldségmártással.

 

 

De főztek a makkosháziak is: tizenegy csapat nevezett, végül nyolc csapat indult, ők vaslapon éppúgy főztek mint bográcsban. A szervezők gondoltak a gyerekekre is, akiknek ugrálóvárat állítottak fel és mindenki kapott egy arcfestést, aki kért. A főzőversenyt a Kőbölcső 3-as csapata nyerte egy nem akármilyen birkapörkölttel.

 

A rendezvényen ott volt Kozma József közgyűlési képviselőtársa, Tóth Károly is, de ellátogatott a Honfoglalás parkba Szabó Sándor Szeged MSZP-s országgyűlési képviselője is, aki a Facebook-oldalán azt írta a rendezvényről:

 

„óriási szükség van napjainkban a közösség összetartására, egymás segítésére. Erről szólt a szegedi Makkosháza városrészben ma szervezett program.”