Ivóvízvezeték-felújítási munkálatok kezdődnek Tápén

Augusztus 8-tól ivóvízvezeték-felújítási munkálatok kezdődnek több ütemben a tápéi Bencfahát és Muskátli utcákban, a Pajtás utcától egészen a Majakovszkij tér sarkáig. A munkálatok miatt megváltozik a forgalmi és parkolási rend az adott szakaszon.
Vass Imre

2022. augusztus 03. 17:50

Ivóvízvezeték-felújítási munkálatok kezdődnek Tápén

A munkát alvállalkozó végzi a Szegedi Vízmű Zrt. megbízásából, a munkaterületet a cég a jövő hétfőn veszi át.

 

A beruházás során a régi, rossz állapotban lévő vezetékeket cserélik ki, közel 800 m hosszban, a bekötő vezetékekkel együtt. A munkálatok befejezése után az érintett szakaszon új aszfaltburkolatot kap az utca.

 

A felújítás miatt félútpályás lezárás, forgalomelterelés és parkolási korlátozás várható a munka üteméhez, előre haladásához igazodva.

 

A kivitelezési munkaterületen az érintett lakosság számára lehetőség szerint biztosított lesz gépkocsikkal a házakba és az udvarokba való bejutás. Erről az alvállalkozó tájékoztatja az érintetteket.

 

A vízellátás ideiglenes vízvezeték kialakításával történik, így a munka az ivóvíz szolgáltatásban csak korlátozottan, átmenetileg és, rövidebb időszakokra, okoz átmeneti fennakadást a körzetben, Erről az érintett fogyasztók értesítést kapnak.

 

A tervek szerint a munkákalatok november végére fejeződnek be és megszűnik a forgalomkorlátozás, visszaállhat a közlekedésben a megszokott rend.

Címlapon

mutasd mind