Itt vannak a idei SZIN első nevei: végre eljön Jason Derulo, kiereszti a hangját Rag'n'Bone Man, érkezik Alle Farben és Tom Grennan is, meg a komplett magyar élvonal!

Első körben harminc fellépő nevét hozta nyilvánosságra a fesztivál, ami idén is augusztus végén lesz a Szegedi Partfürdőn.
Kovács M. Norbert

2022. február 14. 10:00

Itt vannak a idei SZIN első nevei: végre eljön Jason Derulo, kiereszti a hangját Rag'n'Bone Man, érkezik Alle Farben és Tom Grennan is, meg a komplett magyar élvonal!

Megérkezett a Szegedi Ifjúsági Napok elsőként bejelentett fellépőinek listája, nemzetközi sztárokat és egy csomó magyar fellépőt jelentett be a fesztivál, ami idén augusztus 24-27. között lesz a már megszokott helyen, a Szegedi Partfürdőn.

 

A mostani, első adagban harminc nevet hoztak nyilvánosságra a SZIN a szervezői.  

 

„A korábbi években is egymásnak adták a mikrofont a SZIN-en a nemzetközi sztárok. Míg a 2020-as elmaradt fesztivál után tavaly a hazai zenészeknek igyekeztünk segíteni a fellépési lehetőséggel, két év után újra visszatér hozzánk a nemzetközi felhozatal”

 

– idézi a fesztivál közleménye Kolonics Erika főszervezőt, aki ehhez azt is hozzátette, hogy 

 

„egyelőre négy külföldi fellépőt jelentünk most be, de hamarosan jönnek továbbiak is.”

 

Az már biztosra vehető tehát, hogy jön a SZIN-re napjaink egyik legnépszerűbb rnb- és pop-előadója, 

 

Jason Derulo, 

 

akit 2020-ban már egyszer meghívtak a szervezők, akkor azonban a világjárvány miatt elmaradt a fesztivál, és így Derulo fellépése is. 

 

 

Aztán érkezik Rory Charles Graham, ismertebb nevén 

 

Rag'n'Bone Man

 

is, akinek több masszív slágere is volt az elmúlt évtizedben, ezek közül is kiemelkedik a Human című gigasláger, legutóbbi nagylemeze pedig tavaly jelent meg. 

 

 

„2022 új zenéket és az eddigi legnagyobb műsoraimat jelenti” – írta a szervezőknek

 

Tom Grennan, 

 

aki a többi mellett a szintén tavaly megjelent új lemezének dalait is elhozza a SZIN-re.

 

 

Valamint Szegedre érkezik a nyár végén az európai slágerlisták egyik rendszeres szereplője, 

 

Alle Farben

 

is, akinek dance-pop dalai egész biztosan jól fognak szólni a Tisza-partján.

 

 

A SZIN egyik jellemzője, hogy a hazai fellépőkre legalább olyan sokan, ha nem többen kíváncsiak, mint a külföldiekre, így a szervezők 2022-re is erős listát állítottak össze: a most bejelentett névsorban ott van 

 

Majka & Curtis, a Bagossy Brothers Company, a BSW, a Wellhello, a Follow The Flow, a Punnany Massif, a Vad Fruttik, a 30Y, ByeAlex és a Slepp, Alee, a Honeybeast, Horváth Tamás, Azahriah, a Carson Coma, Krúbi, a Bëlga, az Esti Kornél, Manuel, a Lóci játszik, Dzsúdló, az Elefánt, a Bohemian Betyars, a Road, a Supernem, a Fish! és a Csaknekedkislány,

 

akik szinte egytől-egyig már visszajáró fellépői a fesztiválnak, nélkülük nehezen képzelhető el egy igazi nyárzáró buli a Szegedi Partfürdőn.

 

A 2022-es Szegedi Ifjúsági Napokra jegyek már kaphatók a szin.org/jegyek oldalon, ígéretük szerint pedig hamarosan további fellépőket jelent majd be a fesztivál.