Itt a hétvégi szegedi fényfestésről készült teljes videó

Nehéz jelzőket találni a látványra, ami elénk tárult október 12-én a szegedi Klauzál téren. A város címeréből kiindulva, Szeged történelme elevenedett meg az egykori Európa Szálló homlokzatán. 

2019. október 15. 19:38

Itt a hétvégi szegedi fényfestésről készült teljes videó

Fényköltészet a Klauzál téren – írtuk a beszámolónkat október 12-én, a Szeged 300 rendezvénysorozat egyik záróakordjáról, a fényfestésről. Nem volt túlzás az elnevezés, valóban fényköltészetet láthattak a nézők. 

Az összeállítás felidézte Szeged legutóbbi három évszázadának legfontosabb eseményeit. Volt benne építkezés, rombolás, háborúk, árvizek, nemzeti sorcsapások, de a képi történetmondás üzenete mégis az volt, hogy Szeged mindig felülemelkedik a megpróbáltatásokon, és lakói minduntalan kivívják maguknak a szabadságot. A fényfestők alkotásában feltűntek a város legfontosabb szimbólumai, így a paprika, a téliszalámi, a dóm, a hidak, a Tisza.

A Maxin10sity csapata hetekkel ezelőtt befotózta az egykori Európa Szállót, a képek segítségével elkészítették az épület háromdimenziós mását. Ennek a 3D-s rajznak a segítségével tervezték meg a fényfestést. „Az animáció mindig az adott épület architektúrájára készül. Tehát, a homlokzat elemeit használjuk fel a látvány tervezéséhez” – tette hozzá Vaspori Tamás a Maxin10sity vezetője.

Íme, a remekül sikerült animáció