Itt a harmadik igazolás, Gleb Kalaras nyártól az OTP Bank-Pick Szegedben folytatja

A klub nyártól 1+1 éves szerződést kötött az orosz válogatott beállóval, Gleb Kalarassal, aki eddig a német Melsungen játékosa volt.
Vass Imre

2023. május 19. 18:16

Itt a harmadik igazolás, Gleb Kalaras nyártól az OTP
Bank-Pick Szegedben folytatja

A 32 éves játékos hatalmas nemzetközi rutinnal rendelkezik, ezt megtapasztalhatták a szegediek is, hiszen többször is játszott a Pick Szeged ellen. Fő erénye a határozott, kemény védekezés, de természetesen támadásban is képes megvillanni – mondta Kiss Bence cégvezető.

 

Gleb Kalaras 1990. november 29-én Moszkvában született. Két méter öt centiméter magas, az orosz Szentpétervár csapatával szerepelt először a nemzetközi porondon. A 2015-2017-es idényt az ukrán Zaporizzsja együttesében töltötte, majd a német Magdeburg csapatához igazolt. Egy idény után az észak-macedón Vardar Szkopje csapatában folytatta. Egészen 2021-ig játszott ott, majd visszatért Németországba, előbb a Balingen, utána a Melsungen játékosa lett. Kalaras tagja volt az orosz válogatottnak, eddig 68 meccsen szerepelt és 117 gólt szerzett. A Bajnokok Ligájában hat szezont töltött el, összesen 161 gólt szerzett. 

 

Gleb Kalaras elmondta, már nagyon várja, hogy elkezdhesse Szegeden a munkát. Kiemelte, a szegedi közönség imádja a kézilabdát a csapatot és sportolóként számára nagyszerű érzés ilyen együttesben szerepelni.

 

Forrás: pickhandball.hu