Újabb informatikai cég költözik Szegedre: megnyitotta negyedik irodáját a Cosmo Consult

Szegeden nyitott új irodát az informatikai tanácsadással és Microsoft-féle üzleti megoldásokkal foglalkozó Cosmo Consult. A cég 2021 szeptemberében jelentette be, hogy új informatikai fejlesztő és szolgáltató központokat hoz létre Szegeden és Debrecenben.
Vass Imre

2022. január 18. 16:22

Újabb informatikai cég költözik Szegedre: megnyitotta negyedik irodáját a Cosmo
Consult

A világ 16 országában aktív informatikai cég legalább 50 új munkahelyet teremtene Szegeden és Debrecenben informatikai szakemberek számára a két iroda megnyitásával.

 

A Németországban 1996-ban alapított Cosmo Consult a világ egyik vezető, vállalatok digitális átalakulását hivatalos Microsoft-partnerként támogató IT-vállalata, mely több mint 20 éve aktív a magyar piacon is. A Cosmo Consult nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ügyfelei az egész világon elérjék a Microsoft által biztosított legújabb technológiai újításokat.

 

„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a 2022-es évet cégünk egy új iroda megnyitásával és további létszámbővüléssel tudja megkezdeni. Stratégiailag fontos lépés számunkra a vidéki terjeszkedés,ezért a most szegedi irodánkban munkáját megkezdő 5 kollégánk mellett további bővülést tervezünk.” 

 

– mondta Polocz Anett, a Cosmo Consult magyarországi ügyvezetője. Hozzátette:

 

„Cégünk életében ez egy nagyon fontos újabb mérföldkő, és hiszünk benne, hogy ezzel a lépéssel Szegedet és a régiót is támogatni tudjuk a technológiai fejlődésben. Szeretnénk minden régióban elérni a legjobb munkatársakat és megtalálni a legjobb üzleti lehetőségeket, ezért fontos számunkra, hogy Budapest, Sopron és Debrecenben mellett Szegeden is rendelkezzünk irodával. Nyitott pozícióinkra várjuk a felsőoktatási, vagy akár középszintű végzettséggel rendelkező IT-fejlesztők, és informatikai szakemberek jelentkezését.”

 

A cég elkötelezett a szakember-utánpótlás kinevelése iránt, éppen ezért szegedi fejlesztő központjához kapcsolódóan Microsoft technológián alapuló fejlesztői képzést indít a Green Fox Academy-vel közösen. A cég 2022. márciusától online szuperintenzív programozó képzést indít azon szegedi jelentkezők számára, akik érdeklődnek a Microsoft technológiák iránt, és szívesen dolgoznának a jövőben vállalati folyamatokon, adatelemzési projekteken és analitikai feladatokon a fejlesztés mellett.

 

A két fejlesztő és szolgáltató központ Magyarország mellett világszinten is támogatni fogja a vállalat ügyfeleit a Microsoft Business Central vállalatirányítási rendszer legújabb verziójára történő átállásban. A Cosmo Consult célja, hogy tovább erősítse magyarországi vezető szerepét, és a jelenlegi szolgáltatásait megtartva új piaci szegmenseket érjen el.

 

A beruházás a magyar Kormány támogatásával és a Nemzeti Befektetési Ügynökség közreműködésével valósult meg. A bővítés keretében a cég legalább 50 új munkahely létrehozását vállalja Magyarországon speciális szaktudással rendelkező informatikai szakemberek számára. 

 

A Cosmo Consult hazai leányvállalata 2021-ben több, mint kétmilliárd forintos nettó árbevételt ért el, a cég jelenleg mintegy 150 magasan képzett informatikai szakembert foglalkoztat budapesti és vidéki irodáiban.