Isten ufó lenne? Vagy fordítva? Vagy nincs is köze valójában hozzánk?

A kérdések időszerűek – nem szerintem, hanem a NASA szerint. Azt kezdik vizsgálni, mi van, mi lesz akkor a vallások szerint, ha a James Webb űrteleszkóppal intelligens élet nyomait találják meg.
Garai Szakács László

2021. december 28. 20:37

Isten ufó lenne? Vagy fordítva? Vagy
nincs is köze valójában hozzánk?

Az amerikai űrkutatási és űrrepülési kormányzati ügynökség lelkészeket és teológusokat vesz fel, hogy segítsenek megértetni, hogyan reagálhatnak az emberek arra az esetleges bejelentésre, hogy más bolygókon is találtak intelligens élet nyomaira.

 

A The Western Journal arról tudósít, hogy a NASA az ausztrál származású Andrew Davison lelkészt vette fel, továbbá huszonhárom teológust vett állományba.

 

 

Davison lelkész – akinek Asztrobiológia és keresztény doktrína című könyve 2022-ben jelenik meg – a teológusokkal együtt részt vesz a NASA és a Princeton Egyetem közös projektjében, amely a földön kívüli élet esetleges azonosításakor várható emberi és egyházi reakciókat vizsgálja.

 

A projekt időszerű. A James Webb űrteleszkópnak, amelyet karácsonykor lőttek fel sikeresen, megvan a képessége arra, hogy nagyon távoli csillagokat és bolygórendszereket, valamint az élet eredetét tanulmányozza és elemezze, abból a szempontból is, hogy vajon alkalmasak-e emberi életre.

 

A The Western Journal idézi Carl Pilchert, a NASA asztrobiológiai intézetének volt vezetőjét, aki szerint annak a feltételezése, hogy a világegyetemben sehol másutt nincs élet, „elfogadhatatlan, amikor több mint százmilliárd csillag van csak ebben a galaxisban, és több mint százmilliárd galaxis van a világegyetemben”.

 

A lelkészek és teológusok segítségével most a NASA és a Princeton Egyetem azt is vizsgálja, hogy a különböző vallások hogyan tehetik magukévá és illeszthetik tanításaikba a földön kívüli élet lehetőségét. A munkában keresztény, muszlim és zsidó vallástudósok és gyakorló papok vesznek részt.

 

(MTI)

Tovább olvasom