Isten jóképű – Sinkovics Gábor jegyzete

2021. július 21. 13:32

Isten jóképű – Sinkovics Gábor jegyzete

„Az Úr irgalmas és kegyelmes Isten, de nem hagyja a bűnöst büntetlenül, megbünteti az atyák álnokságát a fiakban, és a fiak fiaiban harmad és negyedíziglen.”

Bűn és bűnhődés.

Ez lesz most a mottótok. Ezt emlegeted jövő áprilisig folyamatosan, előveszitek újra meg újra, mintegy szuronyos puskát, és beledöfitek az ország egyik felébe. Bele a szívébe. Mert az ország egyik fele immár ellenség, aki ellen harcolni kell, akit el kell tiporni. Keresitek a bűnt, keresitek nagyítóval, hogy a fejére olvassátok bárkinek, mintegy megátkozva, megbélyegezve azt. Már fogynak a jelzőitek, már kevés a hazaáruló, a komcsi, a libsi, a buzi.

Ez már kevés nektek.

Ezek csak szavak, üres szavak.

Jobban illik az ország egyik felére két-három millió magyarra az istentelen jelző. Nem igaz, Tercsifercsikataklára?

Leírom, a te végítéletedet:

„Azt hiszem a szivárvány átértelmezése, a jelkép eredeti jelentésének meggyalázása nem várt következményekkel jár a haladó nyugati országok számára. Itt halkan jegyezném meg, hogy Isten nem csak egy szelíd, jóságos öregúr, mint ahogyan a haladó liberálisok elképzelik, hanem Júda oroszlánjaként is említi a Biblia. Nem igazán jó döntés feldühíteni...”

A gyűlölet, amely egyre erősödik.

Vajon hányan veregették meg a vállad elismerően e szarkupac megjelenése után? Hányan írtak sms-t, emailt, szerelmes levelet neked, Tercsifercsikataklára? Hányan mondták a szemedbe, hogy ez az, döngöld őket a földbe, küldd őket a vesztőhelyre, vagy egyenesen az akasztófára.

Hogy dögöljenek meg végre!

Visszaolvastad egyszer is, amit írtál?

Istent emlegeted, a Bibliára hivatkozol, miközben ártatlan emberek haláláról írsz. Ítéletidő.

A te szemedben mindez bibliai eredetű.

A normális ember, az átlagember elhányja magát tőled.

Azt próbálod megmagyarázni, hogy az árvizekben, a természeti katasztrófákban elhunyt németek, az úr haragjától pusztultak el. Mert az ország eltévelyedett, szivárványos zászlót tűz ki a házak falára, migránsokat enged be és liberális eszméket vall.

Pusztuljanak!

Hol a vége? Hol a Ti gyűlöleteteknek a vége? Mert azt már megszoktuk, hogy a büdös libsit taknyán, nyálán kell kirángatni. Azt már nehezebb elfogadni, hogy egyre több az atrocitás az utcán, hogy a hidegháború, amelyet egymással vív magyar és magyar egyre forróbb hangulatúvá válik. Értem én, hogy be vagytok szarva, te is, Tercsifercsikataklára – valahány név van a naptárban. De még jobban a vezéretek van beszarva, meg az ő talpnyalói, megmondóemberei és a rendszer számító haszonélvezői. Mi lesz velük, veletek, ha ez a tesze-tosza ellenzék megnyeri a választást jövőre? Mi lesz például a köztévénél dolgozó sok-sok emberrel, a propagandamédia harsogó, hűségesküt tett bértollnokaival? Mert állami hirdetések nélkül már nem olyan könnyű háborúsdit játszani.

Istent emlegeted, mert azt gondoljátok, isten is veletek van. Ő is a tiétek. És nem jóságos öregúr – hanem jóképű.

Mert a ti istenetek biztosan jóképű.

Mondta is annak idején, az azóta már fiatalabbra cserélt gázszerelőné, hogy az úr segítségével sikerült a bojlerek mögül kimászva, megvenni a Mátrai Erőművet, meg a fél Balatont, meg a fél országot.

Folyamatosan keresztényi szeretetről papoltok a vezéretekkel az élen. Hogyan fér bele ebbe a szent gondolkodásba ennyi gyűlölet? Mert magam is megtapasztaltam, amikor még közöttük voltam, amikor még hagyták egy rövid időre, hogy közöttük legyek. A számonkérés, a másik lenézése, ellehetetlenítése, a megvető pillantások – ezzel együtt élni nap mint nap egy munkahelyen, lélekromboló élmény. Nekem ugathattok sajtószabadságról, demokráciáról: az utcára kerülve, a bíróságon ácsorogva, meghurcolva, megtapasztaltam mindezt. És magam is Istenhez fohászkodtam akkor. És akkor is, amikor anyám haldoklott, hatvanas évei végén járó, energikus, csinos tűzrőlpattant asszony. És fogtam a kezét a kórházi ágyon.

És könyörögtem.

Te pedig most, Tercsifercsikataklára, fegyverként beszélsz már az úrról is.

Fegyverként, hogy ő majd elintézi a rosszakat helyettetek.

El bizony.

Vírussal, özönvízzel, villámcsapással.

Ítéletidővel – mintegy reagálva a te leírt szarkupacodra.

Visszafogottabban, higgadtabban, nyugodtabban kellene most fogalmaznom. Nem illik indulatból írni, és nem azért, mert néhány szerencsétlen majd ideböffenti, hogy büdös libsi, meg komcsi, meg tudom is én – és, persze, hazaáruló. Nem miattuk, a saját lelkünk miatt kellene konszolidáltabb véleményt formálni, hogy ne legyünk olyanok, mint te, Tercsifercsikataklára, mint ti, akik hol vízipisztollyal, hol tankkal támadtok mindenkire, aki nem tagja a ti fals, hamis hangú kórusotoknak. Egyébként nagyon hallgat most az a kórus. Vagy legalábbis halkan, pianóban énekel. A Pegasus Tours legújabb ajánlata: a legbelsőbb titkait is messzire utaztatjuk...

Csodálatos, friss ajánlat.

Irány a végtelen, oldalkötős fecske és kacsás úszógumi sem kell hozzá. A technika ez a modern világ gondoskodik róla, hogy otthon ücsörögsz, de mintha máshol, egészen máshol lennél. Dadogtok, ha válaszolni kell a kémbotrányra. Mellébeszéltek, úgy, ahogy szoktatok, ha valamilyen számotokra kellemetlen téma kerül napirendre.

És leginkább hallgattok, mert valami Isteni segítségre vártok.

De Isten egyelőre nem felel.

És én arra kérlek, könyörögve kérlek, téged, Tercsifercsikataklára, ha jön a negyedik hullám, és a harmincezer magyar mellé újabbakat kell eltemetni a ti imádott kormányotok rendkívül sikeres járványkezelésének köszönhetően: ne merészeld leírni, hogy az ország egyik fele, az eltévelyedett magyarok maguknak köszönhetik a sorsukat.

A bűnt – és a bűnhődést.

Sinkovics Gábor