Isten hozott benneteket, petőfitelepi újszülöttek!

Az ötlet 18 éve született meg az akkor önkormányzati képviselő, Gila Ferenc fejében, hogy minden évben köszöntsék Petőfitelepen az újszülötteket. A hagyomány nem szakadt meg, sőt az ünnepség idén nagykorú lett.
Bod Péter

2022. május 21. 11:57

Isten hozott benneteket, petőfitelepi újszülöttek!

Egy városrész és az ott élő közösség összetartó erejét sokféleképpen lehet formálni és növelni – mondta Szénási Róbert, helyi önkormányzati képviselő, aki nem mulasztotta el megjegyezni, hogy az újszülöttek itteni köszöntésének ötletgazdája a korábbi önkormányzati képviselő, Gila Ferenc volt.

 

„Nagyon kellemes kötelesség, hogy 8 éve – mióta először megválasztottak a városrész képviselőjévé –, szervezhetem az újszülöttek köszöntését a helyi művelődési házzal együtt.” 

 

Szénási Róbert nem titkolja, az a cél is vezeti, hogy a helyben élők minél nagyobb számba írassák be gyerekeiket a városrész óvodáiba és általános iskolájába, amelyek kifejezetten jó színvonalúak.

 

A legkisebbeket ünnepelték

A helyi művelődési ház nagyterme csaknem teljesen megtelt a szombaton 10 órakor kezdődött ünnepségre, Szénási Róbert önkormányzati képviselő mellett Farkasné Frecot Tünde, a Petőfi-telepi Művelődési Ház vezetője is köszöntötte a babákat és szüleiket. Idén 65 újszülött érkezését ünnepelték Petőfitelepen. Ráadásul nem is teljes évet zártak a szervezők, hiszen tavaly szeptemberben volt utoljára ilyen köszöntés. Az ünnepségen a városrész három óvodájának gyerekei adtak műsor, így a Gábor Áron Utcai Óvoda, a Gyöngyvirág Óvoda és a Petőfitelepi Óvoda. Az újszülöttek köszöntéséhez és az azzal párhuzamosan zajló Gyereknaphoz később csatlakozott Szabó Sándor országgyűlési képviselő is.

 

Az udvaron játékokkal is várták a petőfitelepi gyerekeket (fotók: Szabó Zoltán/Szeged Televízió)

 

Szeged nagyon divatos részévé vált Petőfitelep, igazi kertvárosi rész, ahova az elmúlt években sokan költöztek, és azóta sem hagyott alább ez a folyamat. Ezért korösszetételét tekintve egyre fiatalabb városrésszé válik Petőfitelep az önkormányzati képviselő szerint.

 

„Számomra ez környék nagyon nyugis, családias és barátságos”

 

– sorolta azokat a jellemzőket Sztanó Krisztina, aki az elsők között volt, akit tizennyolc éve köszöntöttek az újszülöttek sorában Petőfitelepen.

 

Noha óvodába nem ide járt, de az általános iskolát a Petőfiben végezte. Mind Petőfitelep, mind az általános iskola meghatározó jelentőséggel bír Krisztina gondolkodásában és szemléletmódjába.

 

Az ifjú hölgy is megerősíti, hogy az elmúlt években kifejezetten sokan költöztek ki a belvárosból Petőfitelepre. Alapvetően olyanok, akik keresik és szeretik a kertet, a zöldet és a szabad levegőt.