Ismét eljönnek a képregényrajzolók a Somogyi-könyvtárba, de itt lesz Piszkos Fred, Chaplin, Asterix és Obelix is

A műfaj klasszikusai mellett a kortárs alkotókkal is megismerkedhetnek azok, akik szombaton ellátogatnak a Somogyi-könyvtárba a tizenharmadik Képregényfesztiválra, ahol előadások, kerekasztal beszélgetések és örömrajzolás is várja a rajzfigurák kedvelőit.
Rafai Gábor

2021. november 09. 11:57

Ismét eljönnek a képregényrajzolók
a Somogyi-könyvtárba, de itt lesz Piszkos Fred, Chaplin, Asterix és
Obelix is

Az egész napos program során a könyvtár földszintjén és alagsorában az előadások, játékok, gyerekprogramok mellett rajongók idén is megfigyelhetik alkotás közben az ismert és ismertségre pályázó képregényrajzolókat, sőt, a vállalkozó kedvűek ceruzát ragadva akár be is kapcsolódhatnak a munkába.

 

A művészek az érdeklődőknek bepillantást engednek korábbi vagy jelenlegi munkáik kulisszatitkaiba, alkotói módszereikbe.

A fesztiválon a képregénykiadók és -terjesztők is bemutatják újdonságaikat.

 

November 13-án, szombaton a Somogyi-könyvtár közösségi tereiben hét előadás, két kerekasztal beszélgetés, kiállítások, valamint örömrajzolás is várja a rajongókat, akik találkozhatnak kedvenceikkel, szelfizhetnek Piszkos Freddel és Chaplinnel, Asterixszel és Obelixszel.

 

A fesztivál programjaiban szereplő előadásokat idén a 13-as szám jegyében állították össze: így szó lesz a képregényekben fellelhető mitológiákról, okkultizmusról, legendákról és babonákról.

 

Ezen túl kiderül az is:

  • Kik voltak a magyar képregény úttörői?
  • Van-e élet a Marvelen túl?
  • Van-e létjogosultsága a magyar kalandképregényeknek?

 

 

Kerekasztal-beszélgetést is szerveznek Trendek, tendenciák napjaink gyermek-képregényeiben címmel, amelynek Szabó Zoltán Ádám, Kleinheincz Csilla, Lakatos István, Simon István lesznek a vendégei.

 

A délelőtt 10 órakor kezdődő fesztiválon alkotás közben több mint egy tucat képregényrajzolóval találkozhatnak, beszélgethetnek a látogatók: Balogh Gergő, Csörnyei Márk, Fekete Dani, Kasza Magdolna, Lakatos István, Linka Szabolcs, Molnár Gábor, Nemes Annamária, Oravecz Gergely, Pádár Ádám, Pilcz Roland, Szalay Ignác, Szalma Gábor, Szebeni Péter, Vabrik Darina, Vadas Máté, Vörös Édua, az X-Embörök alkotói gárdája is várja az érdeklődőket.

 

A fesztivál programjain kötelező a maszk használata.

 

Nyitóképünk illusztráció, egy korábbi Képregényfesztiválon készült.

Tovább olvasom