Irinyi Tamás: Csak a tárgyalások megkezdésére mondott igent az SZTE szenátusa

Az orvoskaron oktató egyetemi okleveles ápoló szerint az egyetem tárgyalódelegációja még nemet mondhat az átalakulásra, ha nem kapja meg a kért garanciákat.

2021. január 29. 17:23

Irinyi Tamás: Csak a tárgyalások megkezdésére mondott igent az SZTE szenátusa

Irinyi Tamás igennel szavazott a szenátusban a Szegedi Tudományegyetem modellváltásáról. A szeged.hu-nak azt mondta, „hihetetlen nagy kételyek között” volt, ezért igyekezett a kollégái véleményét is kikérni, és utánajárni minden fellelhető információnak, mielőtt szavazott.

Irinyi Tamás azt is elmondta, azért voksolt igennel, mert egyrészt látja a biztosítékokat az egyetem dolgozóinak beígért 30 százalékos béremelésre, másrészt meggyőzte őt Szabó Gábor prorektor, aki arról biztosított mindenkit, hogy amennyiben nem teljesülnek a feltételek, akkor nem lesz modellváltás.

Irinyi szerint Rovó László rektor és a tárgyalódelegáció megteheti majd, hogy nem fogadja el a fenntartó által kínált feltételrendszert a modellváltásról.

„Most a tárgyalások elindításáról volt szól, és arról történt a szavazás. Több szavazás a szenátus elé már nem fog kerülni ezzel kapcsolatban, itt minden a rektor úrnak a kezében összpontosul innentől kezdve” – magyarázta Irinyi Tamás.

Az egyetemi okleveles ápoló azt is hozzátette: a megszavazott határozattal Rovó Lászlót felhatalmazták arra, hogy a javaslatban megfogalmazott feltételek között tárgyaljon a modellváltásról.