Interaktív viking kalandjátékkal vendégszerepel a Reök-palotában a Tandem Színház

Izgalmas előadással látogat a REÖK-be a Tandem Színház. A leprikónok átka című családi kaland- és vitajáték vikingkori nyomozásra invitálja a nézőket.
Rafai Gábor

2022. április 08. 16:02

Interaktív viking kalandjátékkal vendégszerepel a Reök-palotában a Tandem
Színház

A leprikónok átka történetét először A szomjas troll című kötetben olvashatták a skandináv hiedelmek legfiatalabb rajongói. Varró Dániel meséjében átok sújtja a kis viking falut, és egy ifjú vitézre vár a feladat, hogy utánajárjon és megtörje.

 

Bacskó Tünde, Herczeg Adrienn és Fábián Gábor alkalmazta színpadra a fordulatos mesét, amely már írott változatában is interaktív olvasmányélményt kínál.

 

A családi előadás nézői tevékeny résztvevőkként kísérhetik el a főhőst, és vele együtt dönthetnek a mikor, merre és hogyan kérdéseiben. A leprikónok átka a Tandem Színház előadásában látogat Szegedre május 18-án, szerdán délután 5 órakor lesz látható a Reök-palotában.

 

A 2019-ben alakult, pécsi független társulat munkásságában fontos szerep jut a játszva tanításnak, változatos témákat érintő érzékenyítésnek és szociális készségfejlesztésnek.

 

A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány segítségével kidolgozott mesejátékuk nem egyszerűen részvételre bátorítja közönségét. Kifejezett célja a vitakultúra fejlesztése, az érvelés, barátságos véleménycsere készségeinek ápolása, melyet a folyamatos, szereplők és nézők, de akár néző és néző közötti argumentáció, párbeszéd és közös szavazás eszközével kialakuló cselekményformálás segít elő. Így a résztvevők közül valóban bárki hallathatja a hangját, és ténylegesen hatással lehet a történet alakulására.

 

Herczeg Adrienn rendezésében két színész, Bacskó Tünde és Fábián Gábor kelti életre a számos megjelenő szereplőt: keltákat, viking harcosokat, finn törpéket, fejetlen lovast, és különféle varázslényeket, akik benépesítik a hol zord, hol kacagtatóan színpompás északi mesevilágot, segítik és akadályozzák a főhőst és a közönséget a kaland során.

 

Az ötletes képi megoldásokkal élő, vidám előadásra a gyakornok@szegediszabadteri.hu címen regisztrálhatnak az érdeklődők.

Címlapon

mutasd mind