Intenzív terápiás szakorvos: Egyre fiatalabbak egyre súlyosabb állapotban kerülnek intenzív osztályra

Megdöbbentően magas számokról beszélt a Honvédkórház orvosa.

2021. március 03. 05:06

Intenzív terápiás szakorvos: Egyre fiatalabbak egyre súlyosabb állapotban kerülnek intenzív osztályra

A koronavírus-járvány harmadik hullámában egyre fiatalabbak egyre súlyosabb állapotban kerülnek intenzív osztályra, mondta Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ intenzív terápiás szakorvosa az M1-en kedd este.

A budapesti Honvédkórház orvosa elmondta,

a kórház sürgősségi osztályára naponta 30-50 covid-beteg érkezik, ami megdöbbentően magas szám. A Honvédkórház két budapesti telephelyén kedden délután 238 koronavírusos beteget kezeltek, közülük 33-an voltak lélegeztetőgépen.

Péter arról is beszélt, hogy akik koronavírussal kórházba kerülnek, azoknak nem elsősorban gyógyszerre van szükségük, ők „levegőért küzdenek”. Nagyon súlyos állapotban vannak.

A lehető legtisztább lelkiismerettel azt mondom, hogy aki az oltások ellen érvel, az téved és hibázik. Aki nem jelentkezik oltásra, vagy válogatni szeretne érzelmi alapon, az hibázik, veszélyezteti saját és hozzátartozói életét. Aki pedig fennhangon hirdeti a vakcinákkal kapcsolatos kételyeit, az mások életét veszélyezteti

– mondta Péter Ádám.

A szakorvos szerint egyértelműen, szakmai biztonsággal kijelenthető, hogy a Magyarországon elérhető vakcinák biztonságosak és hatásosak, és aki jelentkezik az oltásra, az megkapja a neki megfelelő oltást.

Címlapon

mutasd mind