Inkább a rendőrségnek szóljunk, mielőtt a Facebookon riadót fújunk

Elterjedt a Facebookon, hogy egy tizenkét éves szegedi kislányt el akartak rabolni. A rendőrség kedden reggel közölte, hogy egy szó sem igaz az egészből.
Szlavkovits Rita

2023. március 28. 09:50

Inkább a rendőrségnek szóljunk, mielőtt a Facebookon riadót fújunk

Napokig gondolták sokan a Facebookon megosztott felhívás miatt, hogy molesztáltak egy kislányt, és a villamoson elrablásával is megfenyegette őt egy férfi Szegeden. Egy tizenkét éves kislány mesélt a szüleinek arról, hogy őt rendre követi egy felnőtt férfi, aki végül egy nap a villamoson meg is közelítette őt azzal, hogy el akarja rabolni. A szülők kétségbe estek, és a közösségi oldalon figyelmeztettek másokat is a lehetséges veszélyre. 

 

Most a rendőrségen kiderült, hogy a nem történtek meg a kislány által elmeséltek. A rendőrség arra kéri közleményben a hasonló helyzetbe kerülőket, hogy első körben ne a Facebookon osszák meg a tapasztalataikat, ilyen tartamú információikat, hanem rögtön a rendőrkapitányságot keressék fel.

 

A szülők a rendőrséghez azt követően fordultak csak, hogy az iskola, amikor hozzájuk is eljutottak az információk, erre kérte őket. A Szegedi Rendőrkapitányság az édesanya feljelentése alapján zaklatás vétsége miatt rendelt el nyomozást. A rendőrök a hétvégén adatgyűjtést végeztek, tanúkat hallgattak ki. A beszerzett bizonyítékok eredményeként kétséget kizáróan megállapították, hogy a kislányt a villamoson senki sem szólította meg, az általa leírt támadó nem is utazott a közösségi közlekedési eszközön, így arról senkit sem kellett leszállítani a gyerek védelme érdekében. 

 

A kislányt az édesanyja jelenlétében meghallgatták a nyomozók, végül a kislány is elismerte, hogy nem igaz a történet. A rendőrség arra kéri a szülőket, hogy amennyiben bűncselekmény gyanújáról szereznek tudomást gyermeküktől, a közösségi portálok helyett először a rendőrségtől kérjenek segítséget.