Ingyen elviszik az épületek előtt, közterületen lehullott falevelet Szegeden, de ennek több feltétele is van

Október végétől szállítja el a hulladékgazdálkodási cég a lombhulladékot.

2020. október 07. 05:22

Ingyen elviszik az épületek előtt, közterületen lehullott falevelet Szegeden, de ennek több feltétele is van

Idén is ingyen viszik el a szegedi hulladékgazdálkodási cég munkatársai az épületek előtt, közterületen lehullott és összegyűjtött falevelet,

de ennek több feltétele is van.

Október 26-ától december 13-áig gyűjti a cég a lombhulladékot. Maximum két 110 literes zsákot visznek el a rendes szállítási napokon. A zsákoknak átlátszónak kell lenniük, tehát olyanok, mint ami a fenti képen is látható, nem jók, mert ha a levélen kívül más szemét is kerül bele, azt csak térítési díj ellenében szállítják el, tehát a hulladékgazdálkodási cég munkatársainak látniuk kell, mi van a zsákban, anélkül, hogy kibontanák azokat.

Az ingatlanon belül gyűjtött faleveleket továbbra is a kommunális szeméttárolóba kell dobni.

Ha valaki mégis kiteszi ezeket is a ház elé, de nincs fa a ház előtt, elviszik ugyan, de azért is díjat számol fel a cég.

Ez az áldatlan állapot megszűnik, amint megkapja a város azt a 26 ezer zöldhulladék gyűjtő edényt, amit két éve egy pályázaton nyert.

„Tudomásunk szerint még mindig a közbeszerzések húzódnak, most már másfél éve vagyunk kénytelenek ígérgetni a lakosoknak, hogy meg fogják kapni a gyűjtőedényt. Ezt a vegetációs időszakot ugyan már nem tudjuk megoldani, de nagyon bízom benne, hogy jövőre ez megoldódik, mert akkor a lakosságnál az ingatlanon belül keletkezett zöldhulladék elszállítása is lehetővé vállna, így a kommunális hulladék mennyisége csökkenhetne”

– mondta a Szeged TV-nek Koltainé Farkas Gabriella, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.