Indul az újabb pedagógussztrájk

A szakképzésben határozatlan idejű, a közoktatásban kétnapos országos sztrájk kezdődik március 16-án.
Kékes Viktória

2023. március 16. 07:52

Indul az újabb pedagógussztrájk

„A kormány érdemben semmilyen követelésre nem reagált, ezért a PDSZ és a PSZ meghirdették a következő sztrájknapokat – a közoktatásban ÉS a szakképzésben egyaránt” – írják a szakszervezetek a nedolgozzingyen.hu oldalon. 

 

A közoktatásban kétnapos, a szakképzésben pedig határozatlan idejű sztrájkba kezdenek március 16-án, a tavaly meghirdetett határozatlan idejű pedagógussztrájk első évfordulóján.

 

A szülőktől azt kérik, „lehetőség szerint tartsák otthon gyermekeiket, kérjük a támogatóinkat, intézményeik környékén ezeken a napokon szervezzenek élőláncot”.

 

A szakszervezetek több mint egy éve követelik többek között a szakképzések közoktatásba való visszacsatolását, a szabad tankönyvválasztást, a Nemzeti Alaptanterv átdolgozását és a tanári bérek rendezését. Ez utóbbit a kormány még mindig azuniós támogatásoktól teszi függővé, a rendszer átalakítása és a követelések figyelembe vétele helyett pedig a tanárok munkáját ellenőriznék a januárban bejelentett teljesítményértékelési rendszer bevezetésével.