Indul a Szabadtéri Szalon: Stahl Judit rendhagyó beszélgetései a Dóm téri produkciók sztárjaival

Új formában tartja meg szokásos közönségtalálkozóit a Szegedi Szabadtéri Játékok. A négy Dóm téri produkció alkotóival, szereplőivel Stahl Judit beszélget majd, az érdeklődők pedig online követhetik a találkozókat a fesztivál hivatalos Facebook-oldalán. Első alkalommal kedden délután 5 órakor Zsuráfszky Zoltán és Zs. Vincze Zsuzsa koreográfusok lesznek a vendégek.
Rafai Gábor

2022. június 27. 17:29

Indul a Szabadtéri Szalon: Stahl
Judit rendhagyó beszélgetései a Dóm téri produkciók sztárjaival

Évek óta hagyomány, hogy a Szabadtéri Játékok előadásainak bemutatóit közönségtalálkozó előzi meg. Az elmúlt években számos rendező, alkotó és persze az előadások sztárjai mutatkoztak be és osztottak meg kulisszatitkokat a Reök-palotában megrendezett közönségtalálkozókon. 

 

A népszerű program most új köntösben tér vissza. A színházrajongóknak ezúttal sem kell nélkülözniük a hangulatos beszélgetéseket és a Szabadtéri előadásaival kapcsolatos legújabb

érdekességeket. 

 

Idén azonban még több színházbarátnak lesz lehetősége csatlakozni az eseményhez, létszámkorlát nélkül, a világ bármely pontjáról. 

 

A rendhagyó közönségtalálkozókat ugyanis élő online közvetítés formájában követhetik végig az érdeklődők a Szabadtéri Játékok Facebook-oldalán.

 

A Reök-palota elegáns helyszínén, Szabadtéri Szalonként visszatérő sorozat keretében idén is minden Dóm téri nagyprodukció sor kerül. 

 

A meghitt hangulatú beszélgetések során a 

  • Szabadság, szerelem! – Petőfi a vitéz,
  • a Mamma mia!,
  • a La Traviata és a
  • Chicago vezető művészei

is beszámolnak az előadások előkészületeiről, a neves alkotókkal pedig hasonlóképpen neves beszélgetőtárs, Stahl Judit készíti a Szalon kötetlen interjúit.

 

A magyar televíziós és TV2-s sikereiről is ismert, népszerű műsorvezető, üzletasszony nemcsak a televíziózás és a gasztronómia világában mozog otthonosan, a színház is ismerős terep számára: már a Színház- és Filmművészeti Főiskola rendező szakának elvégzése során szoros kapcsolatot alakított ki a színpadi műfajjal és annak képviselőivel.

 

A műsorvezető közkedvelt stílusával és egyéni látásmódjával a szabadtéris beszélgetés-sorozatban elsőként június 28-án kedden, délután 5 órakor találkozhatnak az érdeklődők. Stahl Judit ekkor a

Szabadtéri Játékok Dóm téri nyitóprodukciójának, a Szabadság, szerelem! – Petőfi a vitéz című tánc-szín-játéknak alkotóival foglal helyet a Szabadtéri Szalonban. 

 

A Zsuráfszky Zoltán és Zs. Vincze Zsuzsa koreográfus házaspár mesél majd arról, hogyan készülnek a nagyszabású előadásra, amelyben nemcsak a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és Zenekara, de még a Szeged Táncegyüttes és a Tiszavirág Néptáncegyesület gyermekszereplői is részt vesznek.

 

Az előadás ősbemutatóját július 1-jén, pénteken este 9 órától tekintheti meg a közönség a Dóm téren.