Íme, a nagy szaloncukortrükk

Így lehet 70 százalékkal olcsóbban Szamos-szaloncukrot vásárolni.
Kékes Viktória

2022. november 14. 13:00

Íme, a nagy szaloncukortrükk

Magyarországon nagy hagyománya van a szaloncukor fogyasztásnak, hazánkban évente közel 3500 tonna szaloncukrot vásárolnak a magyar fogyasztók, több mint 7 milliárd forint értékben. Ugyanakkor mint minden más, a szaloncukor ára is egyre magasabb, a magyarok pedig egyre inkább a minőségi termékeket keresik.

 

A Pénzcentrum most egy ügyes trükkre hívja fel a figyelmet. Arra emlékeztetnek, hogy a Tesco idén is élesítette Finest kínálatában azokat a szaloncukrokat, amiket eredeti Szamos recept alapján készítenek. A hiper webshopjában jelenleg három ilyen termék található, egy válogatás, egy mandulás-csokoládés, illetve egy pörkölt mandulás marcipán. A termékek 300 grammos kiszerelésben kaphatók, a legolcsóbb 3 199 forint, a legdrágább 3 599 forintos áron.

 

Ehhez képest viszont az eredeti Szamos szaloncukrok sokkal drágábbak. Szintén a Tesco szortimentjében lévő termékek alapból kisebb kiszerelésben kaphatóak, a drágább, 140 grammos kiszerelések kilós ára pedig már 19 ezer 279 forintnál mozog. Mindez azt jelenti, hogy

 

A Tesco sajátmárkás édességének kilós ára 10 ezer 663 forint, míg a Szamosé ugyanabban az áruházban 17 ezer 993 forint, ami 69 százalékkal drágább.

 

Érdemes tehát odafigyelni, hiszen a boltláncok szívesen játszanak azzal, hogy sajátmárkás termékeiket más gyártó receptúrája alapján készítik, vagy egyenes más gyártótól veszik és olcsóbban adják.

 

A Pénzcentrum azt is megnézte, mennyivel lett drágább a szaloncukor a tavalyi évhez képest. Arra jutottak, hogy mind a márkás, mind a sajátmárkás szaloncukor esetén 23 százalékos az áremelkedés.