Ilyenkor télen is érdemes kilátogatni a Vadasparkba

A jó időnek, a meghosszabbított téli szünetnek valamint a szerb karácsonynak köszönhetően még most is sok a látogató a Szegedi Vadasparkban. Van mit nézni, hisz a hideg időt kedvelő állatok ilyenkor jól érzik magukat, de a melegebb éghajlaton élők legtöbbje is még látható a kifutókban.
Vass Imre

2023. január 05. 18:30

Ilyenkor télen is érdemes kilátogatni a Vadasparkba

Nagyon sokan használták ki csütörtökön is a jó időt és látogattak el a Szegedi Vadasparkba. Volt olyan család, akik Szombathelyről érkeztek, a gyerekek hangosan sorolták, hogy melyik állat tetszett neki. Természetesen a szurikáták közöttük voltak, de az elefántok is nagy sikert arattak körükben.

 

Kádár Krisztián szintén a családjával, de Budapestről látogatott Szegedre. Ő egy kicsit más szemmel is nézelődött, hiszen szakmabeli, a Fővárosi Állatkertben dolgozik. Nekik is minden nagyon tetszett, elsősorban az, hogy milyen nagy területe van az állatoknak.

 

Acél Réka két lányával szintén Budapestről érkezett Szegedre. Mivel az egész család nagyon szereti az állatokat így nem véletlen, hogy a látnivalók közé a Vadasparkot is beiktatták. Ők már sok állatkertben megfordultak, azon a szegedi tetszett nekik a legjobban. 

 

Azok az állatok, melyek hidegebb éghajlaton élnek, kimondottan élvezik ezt a téli hónapokat, de mivel a tél idén alaposan késik, így a melegebb éghajlaton élők szintén aktivak. A két orrszarvú éppen egy vitáját rendezte le dagonyázás közben. Szemben az oroszlánok pedig tudomást sem véve a nyüzsgésről pihentek a kifutójukban. A Himaláján élő vöröspandák szintén élvezik a hidegebb időt. Nagyon sok család használja ki, hogy ezen a héten még szünet van az iskolákban, hiszen nagyon jó közös program az állatkerti séta januárban is.

 

 

Az állatkert dolgozói télen sem unatkoznak, ugyanannyi a munka, mint nyáron. Endrédi Lajos, gyűjteményi részlegvezető elmondta, ebben az időszakban nem csak az állatokról kell gondoskodniuk, hanem ilyenkor állítják össze és szervezik meg az éves programjaikat.

 

Hozzátette, a legtöbb állat, főleg azok, amelyek a szabadban élnek, ilyenkor több élelmet kapnak. Például a közkedvelt fókáknak ebben az időszakban közel kétszer annyi halat kell adni, de több más állatnak is emelni kell az adagján.

 

Vélemények

mutasd mind