Ilyen volt, amikor Völner Pál még vidáman borozgatott és borkorcsolyázott Orbán Viktorral

No, meg „Feri bátyámmal”, aki kapott egy nyolcvanast. Aztán Völner „megcsúszott” egy kicsit, ha igazak az ügyészség vádjai.
Cservenák Zoltán

2021. december 08. 20:38

Ilyen volt, amikor Völner Pál még vidáman borozgatott és borkorcsolyázott Orbán Viktorral

Emlékeznek még a miniszterelnök borkorcsolyás videójára, amiben a nép gyermekivel poharazgatott?  

 

Ha nem, íme:

 

 

A videóban Orbán Viktor elmondja, hogy „Feri bátyám” nyugdíjprémium gyanánt kap „egy nyolcvanast”, februárban pedig egy teljes havi nyugdíjat, de a miniszterelnöknek akkor még „küzdenie” kellett a pénzügyminiszterrel, viszont „ott loholt a nyakán” – nyugtatta meg Orbán „Feri bátyámat”, aki azért őszintén közbeszólt: „Ennek már sokan örülnek”. Az ember szinte hallja a magyarról magyarra fordítását a mondatnak: ”Épp ideje volt”.

 

Azóta már tudjuk, a miniszterelnök legyőzte a saját pénzügyminiszterét (is), és a hatalmas győzelemnek köszönhetően 13 év után – ha nem jön közbe semmi – épp a választások előtt, 2022-ben sikerül visszaállítani azt a 13. havi nyugdíjat, amiről a Fidesz 2020-ig, a már akkor is több éve tartó, dicshimnuszokkal övezett kormányzás ellenére mélyen hallgatott. 

 

Érdekesség, hogy a 13. havi nyugdíj juttatásáról szóló törvényt 2003-ban, a Medgyessy-kormány idején szavaztak meg először Magyarországon, a nyugdíjasok pedig 2006-ban, 2007-ben és 2008-ban is megkapták a teljes összeget, időközben már a Gyurcsány-kormánytól. A 13. havi nyugdíj folyósítását 2008-as világválság idején – az államháztartási kiadások csökkentése érdekében – függesztette föl, az akkor kisebbségben kormányzó Gyurcsány-kabinet.

 

A videó másik érdekessége Völner Pál igazságügyi miniszterhelyettes. Ő is ott nevetgél az október 14-én közzétett videón. Völnerről az ügyészség ma már azt állítja: több alkalommal 2 és 5 millió forint között fogadott el kenőpénzt a magyarországi végrehajtók vezetőjétől, cserébe pedig elintézett ezt-azt az igazságügyi minisztériumban.

 

Hogy miket intézhetett el Völner pénzért, azt egyelőre nem tudni, de önmagában is érdekes, hogy a megvádolt államtitkár volt az, aki Varga Judit miniszter helyetteseként jóváhagyta a titkosszolgálati lehallgatásokat, köztük a Pegasus nevű izraeli kémszoftverrel végzett megfigyeléseket is.

 

Azt sem lehet tudni, hogy Orbán Viktor a videó fölvételekor tudta, hogy Völner – az ügyészség vádja szerint – gyanús módon egészítheti ki a 2,2 millió forintos miniszterhelyettesi fizetését, vagy nem tudott semmiről a miniszterelnök.

Címlapon

mutasd mind