Ilonka néni szerint a vidámság és nyugalom a hosszú élet titka

Szegedi Tükör

2023. március 10. 19:21

Ilonka néni szerint a vidámság és
nyugalom a hosszú élet titka

Rostás Jánosné Ujvári Ilona 90 éves lett. Az ünnepelt Kacorlakon, egy zalai kistelepülésen született 1933. február 16-án. Kilencen voltak testvérek, mára már csak hárman élnek. 1955-ben költöztek Szegedre. Huszonkét évesen kezdett el dolgozni a Szegedi Textilművekben, ahol 16 évet húzott le. 1971-ben, miután férje fűtői és gondnoki munkát kapott az Újszegedi Pártiskolán, Ilonka néninek is sikerült elhelyezkednie ott. Nyugdíjazásáig, 1986-ig dolgozott konyhai kisegítőként. Családjával nyaranta sokat kirándultak, sokszor voltak a fővárosban, és bejárták az egész országot. Egyik kedvenc üdülőhelyük Zalakaros volt, ahova többször visszamentek. Ilonka néni férjével szeretett színházba járni. Sajnos férje fiatalon elhunyt, idővel ismét férjhez ment.

 

Nyugdíjazása után kertészkedett, és gyümölcsöt termesztett, a terményeket testvérével és sógorával évekig árulták a Mars téri piacon. Ilonka néninek egy fia, két unokája és két dédunokája van. Az ünnepelt szereti a tisztaságot, a rendet maga körül, ezért rendszeresen takarít, kétnaponta főz, bevásárol, amelyben segítségére van Zoltán fia. Ilonka néni szerint a hosszú életének titka a vidámság és az életrevalóság, valamint a nyugodtság.

 

A szegedi önkormányzat nevében Szénási Róbert területi önkormányzati képviselő és Farkas Katalin, a humán közszolgáltatási iroda munkatársa köszöntötte Ilonka nénit. Az ünnepelt mellett fia, Zoltán. Fotó: Szabó Luca.