Így járnak majd a szegedi buszok, trolik és villamosok az ünnepek alatt és január első hetében

Ahogy a korábbi években, úgy idén is leállnak a buszok, trolik és villamosok karácsony és szilveszter este. Csak néhány járat közlekedik majd óránként. A két ünnep között hétvégi szabadnapi, január első hetében pedig nyári tanszünetes munkanapi menetrend szerint közlekednek a járatok Szegeden.
Szabó C. Szilárd

2022. december 12. 10:09

Így járnak majd a szegedi buszok, trolik és villamosok az ünnepek alatt és január első hetében

Hétfőn döntött a közgyűlés városüzemeltetési bizottsága a helyi közösségi közlekedés ideiglenes menetrendjének módosításáról. E szerint 

  • szenteste előtt, december 24-én 16 órakor,
  • szilveszterkor, december 31-én pedig 18 órakor leáll a helyi közforgalmú közösségi közlekedés Szegeden.

 

A karácsonyi időszakban, december 24-én 16 óra után K-jelzésű járatok közlekednek majd óránként. Ez négy busz-, egy troli- és egy villamosjáratot jelent. Ezekkel biztosítják az éjféli misére való el- és hazajutást. 

 

Szilveszterkor 18 óra után tizenegy busz-, két troli- és két villamosjárat közlekedik majd óránként üzemzárásig, azaz hajnalig. A két ünnep között hétvégi szabadnapi menetrend szerint közlekednek majd a járatok. 

 

Az igazgatási szünetben, január 2-6. között pedig nyári tanszünetes munkanapi menetrend szerint közlekednek majd a buszok, trolik és villamosok Szegeden.

 

Érdemes utazást előtt tájékozódni! Bővebb információt, részletes menetrendet az SZKT és a Volánbusz honlapján találnak.

Címlapon

mutasd mind