Igazi reneszánsz ember Rogán Antal apósa: ezúttal a filmiparban próbál szerencsét

Reméljük ebben a szektorban is olyan sikereket könyvelhet majd el, mint a Ductus Szaktanácsadó Kft-vel. Az elsősorban építési területek előkészítésével foglalkozó cég bevétele röpke egy év alatt több mint 2100 (!) százalékkal növelte bevételeit.
Kékes Viktória

2022. június 07. 09:52

Igazi reneszánsz ember Rogán Antal apósa: ezúttal a filmiparban próbál szerencsét

Rogán Antal apósáról, Obrusánszki Zsoltról sokat lehetett hallani 2021 februárjában. Ekkor derült ki, hogy a propagandaminiszter harmadik esküvője előtt, Rogán új feleségének családja hatalmas összegért vásárolt földeket Északkelet-Magyarországon. Rogán Barbara, a szülei, az apa üzlettársa és egy nyírségi nő több mint másfél milliárd forintért kötöttek adásvételi szerződést, és összesen 1022 hektárnyi területet vettek meg. 

 

Az ügyletet Obrusánszki a Ductus Szaktanácsadó Kft.-vel bonyolította volna le, ha azt végül (nagy valószínűséggel a közvélemény reakcióját látva) nem kaszálta volna el a kormányhivatal.

 

Rogán apósának így sincs miért szomorkodnia. A Ductus bevétele a 2020-ashoz képest brutális mértékben, több mint 2100 (!) százalékkal, 7,8 millióról 170,4 millióra nőtt. 

 

Obrusánszkinak ezen felül van még egy érdekeltsége, a KMBB Épületfelújító Közkereseti Társaság, ez a cég azonban még nem adta le a 2021-es évre vonatkozó beszámolóját, így kíváncsian várjuk, a 2019-ben és 2020-ban sem bevételt, sem ráfordítást nem termelő vállalkozás is megbokrosodott-e az elmúlt év során. 

 

Rogán Antal apósa a jelek szerint igazi reneszánsz ember, hiszen fenti vállalkozásai mellett most egy harmadik szektorba, a filmiparba vásárolta be magát. Azmfor vette észre, hogy Obrusánszki többedmagával tulajdonrészt szerzett az eredetileg Cornelius Piper Productions Kft. néven bejegyzett cégben, melynek fő tevékenységi köre film, videó és televízióprogram terjesztése. Ugyanezzel a dátummal a társaságot átnevezték Közép Európai Filmiroda Kft.-re, székhelyét pedig áttették az Obrusánszki család otthonába, Nagyvisnyóra.

 

Meglátjuk milyen sikereket ér majd el a cég az új vezetés alatt, mert az elmúlt években sem bevétele, sem ráfordítása nem volt a társaságnak, a mérlegében is mindössze egy 3,1 millió forintos követelés, valamint 25 ezer forintnyi pénzeszköz szerepel. Valamiért az a gyanúnk, hogy az idei év már sokkal sikeresebb lesz.