Időutazó középiskolásokkal lesz tele a héten Szeged

Hat helyszínen várják egész hetes pörgésre a középiskolásokat az idén már ötödik alkalommal megrendezett Kö7 – Középiskolások Hete nevű programsorozaton.

2018. március 07. 00:11

Időutazó középiskolásokkal lesz tele a héten Szeged

Az 1990-es évek Középiskolás Művészeti Heteit Csipkerózsika-álmából öt éve felélesztő programsorozat központi témája idén a Kulturális Örökség Európai Évéhez kapcsolódva a retro. Ennek jegyében egy hét alatt a fiatalok átszelik szinte az egész 20. századot. 

Az időutazás hétfőn délután kezdődött az IH Rendezvényközpontban, a programsorozat megnyitóján Tóth Károly önkormányzati képviselő köszöntötte a fiatalokat. Elmondta, öröm, hogy az egyetemisták tavaszi és őszi kulturális fesztiváljához fél évtizede már a középiskolások is felzárkóztak. Mára Szeged fontos kulturális eseménye lett a Kö7, ami az idén is a tehetséget helyezi a középpontba. Szegednek fontos, hogy minél több tehetséges fiatal találjon otthonra a városban, ez jelent ugyanis igazi értéket az itt élők és a jövő generáció számára.

„Szegeden kiváló pedagógusok és tehetséges diákok vannak, és ez egy olyan szabadlevegőjű város, amelyik igényt tart és ösztönzi is az innovatív gondolkodást, a tehetségek kibontakoztatását” – mondta el a kulturális bizottság tagja, és hozzátette: az önkormányzat hamarosan ismét köszönti majd legkiválóbb fiataljait a Tehetség Napján.

Jávorszky Iván, a programsorozatnak otthont adó Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. igazgatója a megnyitó kapcsán arról beszélt, hogy az iskola és család mellett az oktatás, nevelés fontos színterei a különféle civil közösségek és megmozdulások. Ilyen a Kö7 is, ami a többi között arra is megtanítja a fiatalokat, hogyan kell egy jó cél érdekében együttműködni. Az egyes programokat ugyanis az idén is a város ifjúsági közösségi terei és kulturális intézményei közösen szervezik. 

Az előző évekhez képest idén két új helyszín is bekapcsolódik a szombat estig tartó programsorozatba: az IH Rendezvényközpont, a Hungi Vigadó, a Szeged Városi Kollégium és az Új Nemzedék Szegedi Közösség Tér mellett már a Szent-Györgyi Albert Agórában és a JATE Klubban is lesznek események.

Hogy mi minden? Többek között fellép a Szegedi Egyetemi Színpad, énekes tehetségeket keresnek, bemutatkoznak fiatal bűvészek, lesz filmes workshop, fotókiállítás nyílik, és bárki kipróbálhatja, hogyan jut ki egy szabadulószobából.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját a Kö7 megnyitójáról!