Idősek napja a Gáspár Zoltán utcában: virág és ajándékok a klubtagoknak

Kétnapos ünneppel köszöntik a Gáspár Zoltán Utcai Idősek Klubjának tagjait, akiknek januártól két hónapra muszáj másik klubba járniuk.
Bod Péter

2022. október 18. 15:29

Idősek napja a Gáspár Zoltán
utcában: virág és ajándékok a klubtagoknak

– A városban nyolcvan civilszervezet működik, ami jól mutatja egy város közösségszervező erejét. Szeged igyekszik megfelelő körülményeket teremteni az idősek klubjainak – kezdte ünnepi köszöntőjét az Idősek Világnapján rendezett eseményen Tóth Károly önkormányzati képviselő, aki utalt rá, hogy nemrég újították fel közel 40 millió forintért az intézményt.

 

– Egy ünnepnapon nem illik ünneprontónak lenni – folytatta a képviselő, aki elmondta, 1500 millió forint hiányzik a város költségvetéséből ahhoz, hogy képes legyenek kifizetni a megemelkedett energiaárak miatt az önkormányzati intézmények energiaszámláit. – Ebben a nagyon nehéz helyzetben kell népszerűtlen és egyben nagyon megfontolt döntéseket hozni a közgyűlésnek.

 

 

Az önkormányzat ilyen körülmények között döntött úgy, hogy januárban és februárban néhány intézményét bezárja, éppen azért, hogy a város működőképességét fenntartsa. Így kényszerűen bezárják két hónapra a Gáspár Zoltán Utcai Idősek Klubját is. Ezzel összefüggésben elhangzott, hogy a hét hasonló klub közül a jövő év első hónapjaiban csak három marad nyitva Szegeden.

 

A szegedi helyzet nehézségét ecsetelte Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő is a nyugdíjasok köszöntőjén, ám hozzátette azt is, hogy sok magyarországi városban már októberben és novemberben megkezdődtek és megkezdődnek a kulturális, szociális és sport célú intézmények bezárása.

 

Ebből a szempontból Szeged még szerencsés helyzetűnek mondhatja magát, hogy bizonyos intézmények bezárása itt csak januárban kezdődik. A politikus derűlátóan ezt azzal egészítette ki, hogy ez az időszak remélhetőleg nem fog két hónapnál hosszabb ideig tartani.

 

Tóth Károly önkormányzati és Szabó Sándor országgyűlési képviselő ezt követően virággal köszöntötte az idősek klubjának név- és születésnaposait, ami kulturális műsorral folytatódott.