Idős korban betelik élettel az ember – megnyílt az Idősek Akadémiájának új évada

Kiss Norbert egyháztörténész előadásával a 12. évadát kezdte meg szerdán délután az Idősek Akadémiája. A Senior Centerben összesen 9 előadást hallgathat meg a közönség december közepéig.

2019. szeptember 05. 06:44

Az Idősek Akadémiája – a Harmadik Korosztály Egyeteme 2019/2020-as évada egyetlen tematikára épül, ugyanis minden előadás kapcsolódik majd Szeged szabad királyi várossá nyilvánításának 300. évfordulójához. Boros Gyula idősügyi referens, a Senior Center vezetője elmondta, hogy ezúttal is neves egyetemi oktatók vállalták a feladatot, hogy közelebb vigyék a tudomány szellemiségét az idős emberekhez. Kiss Norbert például - aki a Dóm Látogatóközpont igazgató-helyettese – az 1719 utáni időszakban fellendülő szerzetesi életről tartott előadást. A történész célja az volt, hogy e rejtőzködő életformán keresztül mutassa be a hódoltság utáni hétköznapokat Szegeden és környékén.    

Az előadássorozatot megnyitó beszédében Joób Márton a városi közgyűlés foglalkoztatási, szociális és sportbizottságának elnöke arról beszélt, hogy

az idős emberek tapasztalataiból mindig meríthetnek a fiatalok. Ehhez az életszemlélethez tartozik az is, hogy egy életen át tanuljunk, és ne gondoljuk soha, hogy már késő valamit megismernünk. Idős korban betelik élettel az ember

– idézte az örök bölcsességet Joób Márton, egyben kifejezte reményét, hogy egyre többen érzik úgy, hogy kiteljesedik a létük idős korukra. 

A sokszínű és igen intenzív szegedi nyugdíjas életnek köszönhetően egyre több idős ember mozdul ki otthonról, fedezik fel önmagukban a kreativitást, a művészi hajlamot, ugyanakkor olyan közösségek tagjaként élik az életüket, melyek összetartóak, tagjaik mindenben segítik egymást – mondta Joób.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió tudósítását!

szgy

(A megnyitón készült képeinket a fenti fotóra kattintva láthatja.)

Tovább olvasom